Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Obeziteye dikkat
Kış aylarının gelmesiyle birlikte tüketimi artan tatlıların aşırı kilolara da sebebiyet verdiği belirtildi. Uzmanlar, tatlının ölçülü bir şekilde tüketilmesini öneriyor.
Şanlıurfa’nın damak lezzetlerinin başında gelen baklava ve diğer tatlı çeşitleri, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sıkça tüketilmeye başlandı. Şanlıurfa’da tatlıcılık yapan esnaflar, yaz aylarına oranla tatlı satışlarında aşırı bir artışın olduğunu kaydetti.
Uzmanlar, tatlı tüketirken sağlığa da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, tatlının ölçülü ve dikkatli bir şekilde tüketilmesini öneriyor. İçerisinde barındırdığı yağ ve kilo aldırıcı malzemeler nedeniyle tatlının kısa sürede kiloları oluşturduğunu söyleyen uzmanlar, “Bilindiği üzere tatlılar hepsi hamurdan yapılıyor. Zaten bu, başlı başına kilo sebebidir. Bunun yanı sıra yağ ve fıstık, ceviz gibi malzemelerin bulunması obeziteye yol açıyor.
Tatlı tüketimi de özellikle soğuk havalarda fazla olduğu için vatandaşlarımızın buna dikkat etmesi gerekiyor. Tatlı tüketiminin dikkatli olması, ölçülü olması gerekiyor. Özellikle fazla hareket etmeyen kişilerin buna çok da dikkat etmesi gerekiyor” dedi.
Şanlıurfa’nın yemek kültürüne yatkın olduğunu belirten tatlıcılar da tatlı satışlarının arttığını belirterek bu durumdan memnun olduğunu söyledi. Yaz aylarında tatlı satışlarının durduğunu anımsatan tatlıcı, “Yaz aylarında Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları Türkiye ortalamasının üzerine çıkıyor. Böyle olunca tatlı tüketimi de azalıyor. Ama havalar soğumaya başlayınca vatandaşlarımızın tatlıya büyük rağbet ediyor. Şanlıurfa’nın kendine has damak lezzetleri var. Kaliteli bir şekilde yapılan tatlılar, vatandaşların büyük beğenisini kazanıyor. Böyle olunca da tatlı satışlarında büyük artış oluyor” diye konuştu.
Tatlı tüketiminin fazla olmasına karşın sporla aşırı kiloların önüne geçilebileceğini belirten uzmanlar, sürekli yapılan sporun vücudu zinde tuttuğunu kaydetti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49