Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı okul

Bu haber kez okundu.

Nimetoğlu Güven Tazeledi
Ankara Şanlıurfalılar Derneği (ŞANDER) olağan genel kurulunda seçilen Mahmut Nimetoğlu, Zeki Çavuşoğlu Osman Remzi Karakaş, Hatice Nesrin Çelikkan, Emine Şeftalioğlu, Abdurrahman Akyüz ve Sıtkı Karataş yeni yönetim Kurulu bir araya gelerek ilk toplantısını gerçekleştirdi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan ŞANDER Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Nimetoğlu birlik ve beraberlik içinde yapılan Olağan Genel Kurulunda üyelerimizin desteğiyle tekrar ŞANDER Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiş bulunmaktayım. Öncelikle üyelerimize bana ve yönetim kurulumuza vermiş oldukları desteklerden dolayı sonsuz teşekkür ederim.
 
Dillerden düşmeyen tarihi, sıra gecesi, yazarı, bestekârı, şairi, müzisyeni, doğası, yemekleri, termali ve daha sayamadığımız nice değerleriyle peygamberler şehirli olma gururu ile hemşerilerimizin desteği ve Yönetim Kurulumuzla birlikte Urfa’mızı Ankara da en iyi şekilde temsil etme çabalarımız devam etmektedir.
 
Düzenli bir geliri olmayan bir sivil toplum kuruluşu olarak medeniyetin temelinin atıldığı Urfa’mızdan uzak olarak gurbette memleket ve hemşeri hasreti yaşamama adına ben ve yönetim kurulumuzun çabalarıyla, geçen iki yıl da yapılanlardan bazılarını aktarmak istedim.
 
Bu iki yılda ŞANDER’in Kurumsallaşması adına;
-Bir ofis kiralandı,
-Web sayfası tasarlandı,
-ŞANDER Sıra Gecesi Müzik Grubu kuruldu,
-Çok sayıda Urfalı üniversite öğrencisine burs verildi ve verilmeye devam ediliyor,
-2012 Yılın enleri seçildi,
-Çok sayıda hemşehri ziyaretleri gerçekleştirildi,
-Kitap kampanyası ve giysi kampanyası düzenlendi,
-Urfa’yı tanıtma adına sosyal ve kültürel etkinlikler yapılmıştır.
 
Ayrıca yapılan çalışmalarımızdan dolayı Nevşehir İlinde gerçekleştirilen “Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri Zirvesi”nde 2012 Yılının “En Gurbetçi Derneği” Ödülüne Şanlıurfalılar Derneği ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut NİMETOĞLU layık görülerek ŞANDER’e ödül kazandırılarak, gurbette ödül almış Urfa’nın ilk ödüllü Derneği unvanını kazandırılmıştır.
 
Önümüzdeki dönemde ise en büyük hedefimiz  yukarıda saydığımız aktivitelere ilaveten hemşehrilerimiz ve hayırseverlerin desteğiyle Urfa’mıza layık bir Urfa evini Ankara da inşa ederek güzel günlerde güzel projelere imza atabilmek için bir önceki dönemden daha çok çalışarak ŞANDER olarak, bütün hemşerilerimizin ve ülkemizin iyi ve kötü günlerinde hizmetlerinde olmak için çaba sarf edeceğiz.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49