Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

“Misafirimiz Geldiğinde Utanıyoruz”
Alt yapı çalışmalarının olmadığı mahallelerde yaşayan vatandaşlar, bu zamana kadar bekledikleri hizmetlerin gelmediğini, yeni seçilecek başkan için umutlu olduklarını söyledi.
 
Şanlıurfa merkez Yenice mahallesinde alt ve üst yapı çalışmaları olmadığı için zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren vatandaşlar, hizmet için defalarca belediyeye başvurduklarını ancak, beklenen hizmetlerin bir türlü gelmediğini söyledi. Yağışlı günlerde çamura battıklarını, sıcak günlerde ise toz duman altında kaldıklarını belirten vatandaşlar, yeni belediyeyle birlikte umutlu olduklarını söyledi. Yol ve sokaklara parke taşlarının döşenmediği mahallede temizlik çalışmaları da yapılmıyor. Belediyenin temizlik aracının uğramadığını söyleyen vatandaşlar, belediyeden şikayetçi olarak, hiçbir şekilde hizmetlerden faydalanmadıklarını söyledi. Çöplerin rastgele dökülmesi sonucu çevrede kötü kokular oluşurken, öte yandan çöplerden doğan sivrisinekler ve bulaşıcı hastalıklar da yayılıyor. Yenice mahallesinde vatandaşların yarısından çoğunun hasta olduğunu söyleyen Selami Aksak, “Yenice mahallesi sanki Şanlıurfa’ya bağlı değil de ayrı bir yer. Buraya hiçbir şekilde belediye hizmeti ulaşmıyor. Çöplerimizi bile kendi imkanlarımızla atıyoruz, aynı şekilde alt yapı üst yapı çalışmaları yok. Etraf hep pislik içinde, defalarca bu durumu belediyeye ilettik ama ilgilenen olmadı. Yeni seçilecek belediye başkanının bu şekilde davranmayacağını umut ediyoruz ama belli de olmaz. İktidar partisinin belediye başkanı bize hiçbir şekilde hizmet getirdi, bakalım bu seçimde hangi parti kazanacak ve bize ne tür bir fayda sağlayacak” şeklinde konuştu.
 
“PİS KOKULARDAN YATAMIYORUZ”
 
Belediyenin temizlik aracının uğramadığı belirtilen mahallede çöplerin birikmesi dolayısıyla yayılan kötü kokular vatandaşları ciddi anlamda rahatsız ediyor. Kötü kokuların yayılması sonucu evlerinde rahatlıkla oturup uyuyamadıklarını söyleyen vatandaşlar, bir an önce hizmet gelmesini beklediklerini söyleyerek, “etrafımız hep pislik içende olduğu için evlerimizde yatamıyoruz, kötü kokular aynı şekilde hastalık saçıyor. Yıllardır belediyeden hizmet bekliyoruz ama bir türlü halimizi gören olmadı” dedi.
 
“MİSAFİRİMİZ GELDİĞİNDE UTANIYORUZ”
 
Mahallede hayvancılıkla uğraşan kişi sayısının çok olduğunu belirten Aksak, hayvan pisliklerinin rastgele döküldüğünü ve belediye tarafından temizlenmediğini söyleyerek, pisliklerin birikmesi sonucu, gelen misafirlere arşı mahcup olduklarını söyledi. Aksak, şunları kaydetti: “Yenice mahallesi kenar mahalle olduğu için burada mahallenin yarısı hayvancılık yapıyor. Hayvan pislikleri de rastgele boş alanlara dökülüyor, biz imkanlarımız dahilinde temizlemeye çalışıyoruz ancak, belediyenin hizmeti olmadan olmuyor. Dışarıdan bir misafirimiz geldiğinde utanıyoruz, çoğu zaman misafirlerimizi başka yerlerde ağırlıyoruz.”
 
Yıllardan beri bekledikleri hizmetin gelmediğini dile getiren vatandaşlar, mevcut belediyeden umutlarını kestiklerini, yeni belediye için umutlu olduklarını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49