Öne Çıkanlar tazıye kedı urfaahber zam madde

Bu haber kez okundu.

Mersinli Veteriner Coronavirüs'ün Dezenfektesini Buldu

Ümit Çiftçi, yüksek ateş, baş ağrısı, öksürük gibi hastalığın tipik belirtileri bulunan üniversite öğrencisi bir komşusunun hastaneye gittiğini, hastalık belirtisinin çok fazla olmaması nedeniyle evine gönderildiğini belirterek, “Tomografisinde akciğeri temiz çıktı. Gencin evini bu ilaçla dezenfekte ettik. 48 saat sonra vücut ısısı düştü hastalık belirtileri yok oldu” dedi.

Mersinli veteriner hekim Ümit Çiftçi Mesleği gereği sığır vebası, koyun keçi vebası, çiçek ve şap hastalığı gibi virüslerle hekim olarak sahada çok sık karşılaştıklarını ve virüsleri iyi tanıdığını belirten Çiftçi, “Kullandığımız ilaç, virüsün dış ortamdaki zar ve lipit yapısını yok edip kırıyor. Yani virüsü çıplak hale getiriyor. Virüs artık bir enfeksiyon özelliği değil de bağışıklık sistemini destekleyen bir antijen haline geliyor. Bu antijene karşı da vücut bağışıklık sistemi antikor geliştiriyor. Bu şekilde ortam dezenfeksiyon sonrası antijen faktörleriyle kontamine oluyor. Kişi dezenfekte ettiğimiz ortama girip, öksürürse ya da eliyle temas ederse ilacımız virüsün havada dış zarını imha ediyor ve hastalık formundan çıkıp, aşı niyetine geçiyor. Yani insanın bağışıklık sistemine uyuyor, bağışıklık sistemi virüsü tanıyor ve yok ediyor” dedi.

Gelinen süreçte konunun kendisini aştığını bunun artık bir ülke ve insanlık meselesi haline geldiğinin altını çizen Veteriner Ümit Çiftçi şunları söyledi Sağlık Bakanlığı devreye girerse her türlü katkıyı sunmaya hazırım. Yoğun bakımda yatan entübe edilmiş hastalar için konuşmuyorum. O hastalarda virüs akciğerde gerekli tahribatı yapmıştır. Geri dönüşü olmayabilir, ben o konuda iddialı değilim. Yalnız şunu söylüyorum, hastalığı pozitif çıkanların bulunduğu ortamda bu ilacı kullanayım, kesinlikle sonuç alınır diye dşünüyorum. Yani virüs akciğere inmeden önünü keseriz. Komşu çocuğunun hastalık belirtisi göstermesi beni bu düşünceye itti. Yoksa ben bunun farkına bile varamayacaktım. Çünkü aynı binada yaşıyoruz. ‘Hastalığı yok edeceğim’ iddiasında değilim. Bu sonuç kimyasal olarak literatürde de var.”

Sağlık Bakanlığı bu konuda desteklerse faydalı çalışmalar yaparız

Corana virüsle ilgili teşhis konulan yada şüpheli vakalarda karantinaya alınan kişilerin bu ilaçla bulundukları ortamı dezenfekte etmeleri halinde kesin sonucun kaçınılmaz olduğunu ileri süren Çiftçi şu görüşlere yer verdi:“Corana virüsün yakın akrabası olan viral hastalıklarla yıllardır sık karşılaşıyoruz. Viral hastalıklarda antibiyotikler ilk başlarda hiç bir işe yaramaz, bakteriler olaya girer ve biz orda tahribatı iyileştirmek için kullanırız. Biz bunu zaten mesleğimizde çok fazlasıyla yapan bir hekim grubuyuz. İlacı hayvancılık sektörünüzde yaklaşık 25 yıldır kullanıyorum. Bu ilaç şu anda her veterinerin kullandığı bir ilaç değil, spesifik bir ürün. Karışımı kendim yapıyorum, o formasyonlar bana aittir. Sağlık Bakanlığı bu konuda desteklerse, bu mücadeleyi bir adım öteye taşırız. Virüs akciğere inmeden teşhis boyutunda çözeriz.Bakanlığın bu mücadele yöntemini destekleyip, Dünya Sağlık Örgütü’ne de bir tavsiye kararıyla da sunması gerektiğine değinen Ümit Çiftçi Sağlık bakanlığı tarafından da ruhsatlandırılmış, Biyosidyal ürün yetki belgesine sahip olan bir veteriner hekimim, benim iki tane ruhsatım var. Biri tarım diğeri sağlık bakanlığından. Mersin’de ben bu ürünü çok yerde kullandım. İddia ediyorum ki, Mersin’de hastalık pik yapmadıysa benim de elbet bunda çok büyük katkım var. birçok yaşam alanını dezenfekte ettik. Bunun içerisinde büyük AVM’ler, çok sayıda iş yerleri, apartmanlar, toplu taşımalar, kıraathaneler var restoranlar var. Bu ilaçla corana virüs salgınını yaşam alanımızdan uzaklaştırma şansımızın olduğunu iddia ediyorum"diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet canım ayşem 4 yıl önce

Saçmalık sıradan veteriner bulmuş yada bulacak ilacı bunlar insan hayvan deyil okadar perofosorler bu ilacını bulamıyor panzerini sıradan bi veteriner mi insalari ilaştirecek bildiğin havanlarda bulunan hastalık deyil bu bu virüs iki virüsü birleştirilmiş birine enfekte yapmaya kalkışınca obur virüs etkisiz gelmeye çalışan virüse canlandırıyor birileri izin vermiyorlar birbirine etkisiz hala kemerini kendi kendini üretiyor kendini ondan dolayı bi çare bulunamiyor bende buna bi çare üretmek isterdim ama imkan ve yetki yok

banner24

banner49