Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Meme kanserinde erken teşhis
Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser şubesi  KETEM tarafından her yıl  Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı çerçevesinde hastane içersine kurulan stand ile kadınlara bilinçlendirildi.
Halk Sağlığı müdürlüğü Kanser birimi tarafından toplumda taranabilir kanserleri önlemek amacıyla yapılan çalışmalar devam ediyor. her yıl Ekim ayıdan yapılan “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı”  nedeniyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesin içersinde kurulan standa ile tanıtıldı. Kurulan standa KETEM  sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yıldıray Dadük, hemşirelere Nebahat Yıldırım, Aslı Çay, Derya Satan ve Yekta Özkan hastaneye gelen kadınlara meme kanseriyle ilgili broşür dağıtarak pembe kurdele taktı.
Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir. Genel anlamda ise kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100'den fazla hastalık grubudur. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir.
 KETEM  sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yıldıray Dadük, Meme kanseri son günlerde artmıştır özellik 40-45 yaş üzeri hastalarda eskiden çok fazla sık rastlanır görülmüştür. Fakat son zamanlarda bu hastalık daha küçük yaşlara düşmüştür, 30-35 yaşlarında bile rastlanmaktadır. Bölgesel olarak ve her tarafta artmıştır özellikle ailesinde meme kanseri olan hastalar 20 yaşından sonra iki yıl da bir kere mutlaka en yakın hastaneye başvurup muayene olması gerekmektedir KETEM olarak 40-45 yaş hastalara ücretsiz hizmet verilmektedir. biz zaman zaman bir çok noktada stand açıp Meme kanserini tanıtmaktayız"dedi.
Yıldıray,  Dünyada her 8 kadından birinde görülen meme kanserine karşıda 20 yaşından itibaren her ay kendi kendine meme muayenesi yapmanın mümükn olduğunu hatırlatan Op. Dr. Yıldıray 40-50 yaş arası kontrol amaçlı bir kez mamografi çektirmek ve 50 yaşından itibaren iki yılda bir mamografi çektirmenin erken teşhis bakımında önemli olduğuna işaret etti. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49