Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Malkoç, Biz Vatandaşların Şikayetlerini Alıyoruz

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya kamu baş denetçisi Şerif Malkoç'un yanı sıra diğer kamu denetçileri de katıldı. Konuşmasında vatandaşlardan gelen şikayetleri en titiz şekilde dikkate aldıklarının altını çizen Malkoç, "biz vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri en titiz şeklide ele alıyoruz. Gittiğimiz her yerde bürokrat ve muhtarlarla bir araya geliyoruz. Vatandaşa her şikayetini dile getirme imkanını sunuyoruz. Karşılıklı dertleşme ve çözüm bulmaktır amacımız. Kaliteyi artırmaya yönelik çalışıyoruz" diye konuştu.

Malkoç konuşmasının devamında, kurumlardaki hizmet kalitesine vurgu yaparak, "vatandaşımız eğer hastanede nüfus müdürlüğünde beklediği hizmeti almıyorsa bize başvursun. Vatandaş en iyi hizmeti almalı, varsa öyle bir sorun bize müracaat edilsin gerekli işlemler yapılır kurumlarda şikayetler 6 ayda çözülüyor.

Kamu Denetçiliği Kurumu kuruldukları günden bu yana Şanlıurfa’dan yapılan başvuru sayısının 517'dir., 2017 yılında ise 10 ayda 118 başvuru aldık. Geçen 4 yıl içerisinde toplam başvurunun 400 olduğunu düşünürsek, daha bu yıl dolmadan o oran aşılmış. Biz ziyaretlerimizde arkadaşlarla konuşurken, Şanlıurfa’da sorun yok, iyi şeyler anlatıldı dedik. Sorunlar aktarılmayınca kente dert dinlemeye geldiğimizi vurguladık. Biraz tahrik ettikten sonra baktık sorunlar gelmeye başladı. Şanlıurfalılar çözülmesi gereken sorunları biraz geri bırakıyor. Şanlıurfa’da 2 günden beri gördüğüm bu. Çok haklı yapılması gereken şeyler var, Anadolu’nun birçok ilinde bulunmayan imkan burada var. Bu anlamda Şanlıurfa çok mütevazı, yapılacak ufak tefek koordinasyonlarla Şanlıurfa çok daha iyi bir konuma gelecektir” ifadelerini kullandı.

Malkoç, "Bu demokrasilerde de olması gereken güzel bir şey. Karşılıklı görüşerek çözüm bulmaya çalışıyoruz. Toplantılarımızın dördüncüsünü de bugün Şanlıurfa'da yapıyoruz. Önemli olan vatandaşların memnuniyeti ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artması. Eğer bir vatandaşımız gittiği bir kurumda yanlış bir muamele görüyorsa bize müracaat etsin. Örneğin Tokat ilinde bir kızımız üniversite sınavına girerken hasta olduğu için yanında götürdüğü solunum cihazıyla içeri girmek için izin istiyor. Mahsuru yok diyerek içeri alınan kız öğrencimiz için daha sonra tutanak tutularak sınavı iptal ediliyor. Başvurmasına rağmen talebi reddedilen kızımız bize müracaat edince gerekli öncelemeyi yaptıktan sonra sorunu çözdük ve o öğrencimiz şimdi üniversitede okuyor. Bu kızımız bize teşekkür mektubu gönderiyor. Bir genç kızımızın üniversite hayalinin bittiği bir sırada ona verdiğimiz katkı bütün arkadaşlarımızın ömür boyu mutluluk duyacağı bir olay."

Anahtar Kelimeler:
UrfaDenetımKamu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49