Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Kutlu Doğum etkinliği
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği Suruç temsilciliği tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Namık Kemal İlkokulu Bahçesinde 'Peygamberimize Sevgi Gecesi'  adı altında  bir program düzenlendi. Geceye Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı, Şanlıurfa İl Müftüsü, Suruç İlçe Vaizi,  Sivil  Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri ve halk akın etti.
Ahmet Bican Camii İmam-Hatibi Mehmet KOÇ Hoca’nın Kurani Kerim Tilavetiyle başlayan programda Anadolu Gençlik Derneği Suruç İlçe Başkanı İsmail YILDIZ bir konuşma yaparak amaçlarının gençlere Peygamber Sevgisini aşılamak ve günümüz gençlerini  kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu söyledi. Yıldız konuşmasında Suruçta intihar eden gençlerin hesabını Rabbimizin bizden soracağını bizim şuan içinde bulunduğumuz cahiliyetin Mekke’deki  cahiliyetten daha kötü olduğunu belirtti. Amaçlarının Efendimizi anmak değil Efendimizi anlamak olduğunu söyledi.
İmam-Hatip Lisesi Öğrencilerinden Fatma YAVUZTÜRK’ün 40 yaşındasın şiiri duygusal olarak katılımcıları gözyaşlarına boğdu. Program HZ. Muhammed SAV  ile ilgili hazırlanmış  GÜL SULTAN adlı sinevizyon gösterimi ile devam etti.
Ardından programa konuşmacı olarak katılan Şanlıurfa İL Müftüsü İhsan AÇIK Hoca Peygamber Efendimize ilgili bilgiler verip O’nu(SAV) anlamamız gerektiğinden insanlık O’nunla onurlandığından ve bu tür programların sadece bu haftalarda değil yılın her gününde olmaları gerektiğini söyledi. İl Müftüsü AÇIK Efendimizin sünnetine yapışmamız gerektiğini ki şefaatine nail olabileceğimizi söyledi. Bugün her zamandan daha çok Peygamberimizi anlamaya ve hayatımızı ona göre yaşamaya ihtiyacımızın olduğunu söyledi. İl Müftüsü AÇIK sözlerini dualarla bitirerek konuşmasını bitirdi.
Küçük çocukların 571 ilahileri gecede farklı bir atmosfere boğarken kız öğrencilerden oluşan ilahi korusu katılımcılardan büyük alkış aldı.
Gece çekilişlerle dağıtılan hediyelerle devam ederek Grup El Ruha’nın arbaniler eşliğinde söylenen ilahileri ile devam etti.
Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın sloganı ile Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından başlatılan Ayasofya Camii Olarak Açılsın imza kampanyası için açılan stantlara geceye katılan misafirler imzalarını attılar.Bölgenin tanınmış âlimlerden Molla Kemal Hoca’nın kutlu doğum duası ile gece sona erdi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49