Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Kuraklık saman rağbeti artırdı
Şanlıurfa’da hasat mevsiminden sonra stoklanan samanlar, kuraklığın olması dolayısıyla fazla rağbet görmeye başladı.
 
Şanlıurfa bölgesinde saman ticareti yapan tüccarlar, kış aylarıyla beraber saman satışlarının artması üzerine memnun olmaya başladı. Bölgede kuraklığın hakim olması dolayısıyla samana olan rağbet artarken, saman tüccarları bu anlamda kar ettikleri için memnun olduklarını söyledi.
 
Kış aylarına girilmesiyle beraber, stokladıkları samanları Şanlıurfa bölgesinde ve başka şehirlerde satmaya başlayan tüccarlar, saman fiyatlarının artmasına da sevindiklerini söyledi. Şanlıurfa bölgesinde ilk başlarda hava sıcaklıklarının hakim olması nedeniyle fazla bir ihtiyaç olmayan samanlar, son zamanlarda büyük ilgi görmeye başladı. Şanlıurfa’da hasat mevsiminden sonra arpa, buğday ve mercimek salarından yapılan samanlar, kış aylarında hayvan yemi olarak kullanılmak için saklandı. Ayrıca yazın ilk aylarında çok ucuz olduğu için tüccarlar tarafından alınıp, stoklandı. Kış aylarına yaklaşılması üzerine saman fiyatlarında yükseliş olması tüccarları harekete geçirdi. Samanın kilosu yazın başlarında 10 kuruştan satılırken, mevsimin kurak olmasıyla beraber 70 kuruşa alıcı buluyor. Saman ticareti yapan Mehmet Paslanmaz adındaki bir vatandaş, belli bir mesleği olmadığı için saman ticaretine yöneldiğini söyleyerek, “ Küçüklüğümüzden beri belli bir mesleğe yönlendirilmedik. Şimdi de bunun acısını yaşasak da elimizden geldiğince ticaretle uğraşmaya çalışıyoruz. Hasat mevsiminde alıp stokladığımız samanları, pahalı oluna kadar bekletiyoruz, geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz. Zorlu bir iş olduğu için herkes yanaşamıyor bu işe, aynı zamanda bütün saman fiyatları da bir olmuyor. Beyaz ve sarı olmak üzere iki çeşit saman var, sarı saman mercimek samanıdır, o beyaz samana oranla biraz daha pahalı” dedi. Şanlıurfa bölgesinde besiciliğin yaygın olmasından kaynaklı son zamanlarda saman satışlarının arttığını söyleyen Pazlanmaz, besicilerin ilk başlarda aldığı samanın yetmediğini, kışın zorlukları karşısında zorluk yaşamamak için ikinci kez saman aldığını söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49