Öne Çıkanlar urfahaber trafık kazası urfaahber zam sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Kızlar sosyal medyadan yakınlarını arıyor
Şanlıurfa'nın Harran ilçesi Harran Konteynır kentte kurulan internet cafe ile mülteciler kayıp ettikleri akrabalarına ulaşmaya çalışıyor.
Savaşın acımasızca devam etti Suriye'den kaçan mültecileri Şanlıurfa'da kurulan çadır kentlerde yaşıyor. Suriyeli mültecilerin 1,9 milyonu Türkiye'de yaşıyor. En fazla Suriyeli mültecinin bulunduğu ülke olan Türkiye'de, sığınmacıların yaklaşık 300 bini kamplarda yaşarken, geri kalanı ise çeşitli şehirlerde hayatlarını sürdürüyor.
Modern ve her türlü aktive'nin olduğu Harran konteynır kentte kalan Suriyeli mültecilere her türlü imkan sunulmuş, Vali İzzettin Küçük'ün talimatları ile   tüm çadır kentlerde Internet café kuruldu. Bu internet cafelerde özelikle Suriyeli genç kızlar geride bıraktıkları akrabalarını sosyal medya üzerinden arıyor.
Konteynır kentte kalan  bazı  kadınlar ise ülkelerinde kalan akrabalarını izini bulmaya çalışıyor. Ülkelerine ve akrabalarına olan özlemlerini dile getiren bazı kadınlar ise gözyaşlarına hakim olamadı. Kadınlar kendilerine yardım eden Şanlıurfalılara teşekkür ettiklerini, "bir gün savaşın biteceğini inandıklarını ve  eski günlerdeki gibi kendi evlerine dönmeyi hayal ediyorlar.  Suriye'de birçok yakınlarının savaşa katıldığını, kendilerinin ise bir çok akrabalarından haber alamadıklarını Konteynır kentte kurulan internet cafe ile Suriye ve Türkiye gelen akrabalarını sosyal medya üzerinden aradıklarını" dile getirdiler. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49