Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Kısas'ta alt yapı yetersizliği
Şanlıurfa merkez ve ilçelerde etkili olan uzun süreli yağışlar, yolların göle dönmesine neden oldu. Altyapı çalışmalarının olmadığı bölgelerde esnaflar zor anlar yaşadı.
Son günlerde Güneydoğu Bölgesinde etkisini artıran yağmur, altyapı çalışmalarının olmadığı yerlerde sorun oluşturdu.
Uzun süreli düşen yağışlar, Şanlıurfa merkez, ilçeler ve mahallelerde büyük su birikintilerinin oluşmasına neden oldu. Şanlıurfa’nın kış aylarına hazır olmadığını söyleyen vatandaşlar, altyapı yetersizliği nedeniyle bu tür sorunların yaşandığını söyledi.
 Düşen yağışla birlikte pek çok alan sular altında kaldı. 11 bin nüfuslu Kısas’ta oluşan su birikintisi esnaf ve vatandaşları mağdur ederken, vatandaşlar altyapının olmamasına tepki gösterdi.
Şanlıurfa’nın merkez Haliliye ilçesine bağlı Kısas’ta altyapı yetersiz kalınca sular göle dönüştü. 25 yıldan beri belde olan Kısas’ta altyapının yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar, daha önce de bu sorunları yaşadıklarını ve yetkililerin ilgisiz kaldığını iddia etti.
Aralıksız yağarak etkisini sürdüren yağmur, birçok eve suyun taşmasına neden olurken, birçok esnaf da işyerine girip çıkmakta zorluk yaşadı. Öte yandan stabilize edilmeyen yollarda da ulaşım çile oldu. Sorunlarına çözüm arayan vatandaşlar, yetkililerin seslerini duymasını isteyerek, “Biz yıllardan beri her kış bu durumları yaşıyoruz. Her seferinde yetkililere bildiriyoruz, söz veriyorlar ama sözünü yerine getiren yok. Kış ayları boyunca bu çileyi çekeceğiz. Alt ve üstyapı çalışmaları yok. Hal böyle olunca da her taraf göle dönüşüyor. Yetkililerin bu halimizi görmesini istiyoruz” diye konuştu. Naci Çetindağ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49