Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Kış Ayında Yaşam Mücadelesi Veriyorlar

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine gelen aileler Süleyman Şah çadırkent karşısında, iş yeri olarak yapılan fakat şuanda kullanılmayan dükkanlarda yaşam mücadelesi veriyor.

İlçede kiralık ev tutmak için yeteri kadar maddi imkanları olmadığını belirten Suriyeliler, Çadır kenttin karşısında bulunan ve ucuz buldukları tek göz dükkanlara zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Dükkanların önlerini bez parçalarıyla örtüp soğuktan korunmaya çalıştıklarını belirtiler.

Ailesiyle birlikte bir göz dükkan kalan Ahmet El Mustafa ise yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi. Aileyi şimdi inşaatta çalışan iki çocukları geçindiriyor. Banyo ve mutfağın olmadığı dükkânda büyük zorluk çektiklerini dile getiren baba Ahmet El Mustaf, "Bir kıyafetimizi bile yıkayamıyoruz. Duş alamıyoruz. Oğlum işyerinde kalan ekmekleri getiriyor. Bir de komşular bize yemek veriyor. Çadır kentte alınmak için müracaat etik alınmayı bekliyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaSurıyeAkcakaleAile
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49