Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Kaza Oranı Tekrar Artabilir
Yaya kazası risk bölgesi olan yerlere İl Emniyet Müdürü, uyarı tabelaları yerleştirirken, Şanlıurfa belediyesi ise, risk bölgesi olan yerlerde demir korkulukları kaldırarak, adeta kazalara davetiye çıkartıyor.
Şanlıurfa kent merkezinde yaya kazası risk bölgesi olan yerlere, kaza oranlarının düşürülmesi amacıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından uyarı tabelaları konuldu ancak, Şanlıurfa Belediyesi önünde bulunan demir korkulukların bir kısmı ise söküldü. Daha önceleri tehlike olduğu gerekçesiyle kapatılan yol, tekrar açıldı. Şanlıurfa belediyesi önünden, Ahmet Bahçıvan iş merkezine çıkan yolda daha önce bulunan demir korkuluklar sayesinde trafik kazası riski bulunmazken, kaldırılan demir korkuların ardından tehlike arttı. İnsan hayatının adeta tehlikeye girmesine neden olan bölgede, çoğu zaman çocuklar da geçiyor. Bölgede trafik ışıklarının bulunmaması nedeniyle tehlike daha da artarken, İl Emniyet Müdürlüğünün bu anlamda da bir çalışma başlatması bekleniyor.
KORKULUKLAR NEDEN SÖKÜLDÜ?
Belediye önünden anayola çıkılan yerde demir korkulukların kaldırılması halk arasında tepkilere yol açarken, bu çalışmanın hangi nedenle yapıldığı belirtilmedi. Demir korkulukların sökülmesinin ardından vatandaşlar, tehlikeye rağmen yolu kullanıyor. Daha kestirme olması sebebiyle sık kullanılan yolda trafik kazası riski de had safhaya çıkıyor. Ahmet Bahçıvan iş merkezinin altından geçen alt geçide dönen yolun da hemen yanı başında bulunması yayaların yanı sıra, sürücülere de zor anlar yaşatıyor. Demir korkulukların sökülmesi sebebiyle trafik ışıklarının konulmasını şart hale getiren bu durum, yaya kazasına neden olmadan düzeltilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili fikirlerini dile getiren vatandaşların bir kısmı bu durumu belediye başkanı A. Eşref Fakıbaba’nın sorumluluğuna yüklerken, bir kısmı da, yol kestirme olduğu gerekçesiyle iyi olduğunu söyledi.
KAZA ORANI TEKRAR ARTABİLİR
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde kaza oranlarını düşürmek amacıyla çeşitli projeler üretirken, Şanlıurfa belediyesi ise, kazalara davetiye çıkartacak bir duruma neden oldu. Şanlıurfa belediyesi önünde olduğu halde yaya kazası riskine sebep olacak bu durumun yaşanmasına tepki gösteren vatandaşlar, demir korkulukların tekrar yerine konulmasını isterken, belediye başkanı Fakıbaba’nın da durumla ilgili açıklama yapmasını beklediklerini söyledi. Aynı anda araç ve yayaların geçtiği yolda tehlike had safhaya çıkarken, il Emniyet Müdürlüğünün de konuyla ilgili çalışma yapıp yapmayacağı bilinmiyor.
BAZI VATANDAŞLAR ESKİ YOLU KULLANIYOR
Belediye önünde bulunan korkulukların kaldırılması sonucu artan tehlike, bazı vatandaşları tedirgin ederken, bazıları da tehlikeye aldırış etmeden kalabalık yola çıkarak, gideceği yere gidiyor. Tehlikeli olduğu gerekçesiyle açılan yerdeki yolu tercih etmeyen vatandaşlar, eski yolu, yani Ahmet Bahçıvan iş merkezinden geçerek, kaldırımı kullanıyor. Tehlikeyi göze alamadıklarını ve herkesin de tehlikesiz yolu kullanması gerektiğini söyleyen Kadir Macit adındaki vatandaş, “belediye neden bu korkulukları söktü bilemiyoruz ancak, çok yanlış ve vatandaşların hayatını tehlikeye atacak bir duruma neden oldu. Belediye başkanımızdan rica ediyoruz, bu korkulukları tekrar yerine yapsın.
Aksi durumda burada çeşitli kazalar olabilir” ifadelerini kullandı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49