Öne Çıkanlar urfahaber urfaahber sanlıurfa tazıye kedı

Bu haber kez okundu.

Karacadağ’da Sağlıkçıların Zorlu Kış Mesaisi Başladı!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesine bağlı Karacadağ Bölgesinde kar yağışının fazla olduğu kırsal mahallelerde hastalanan vatandaşlara sağlıkçılar zorlu bir şekilde ulaşmaya çalışıyor.

Karacadağ bölgesi, 1.938 metre rakımı ile Şanlıurfa İlinin en yüksek noktasında yer alırken çevredeki ırsal mahallelere de ulaşmak bir hayli zor hale geliyor. Kar kalınlığının yer yer yarım metreyi bulduğu Karacadağ bölgesindeki kırsal mahallelerde hastalanan vatandaşların yardım talebinde bulunması üzerine harekete geçen 112 Acil Sağlık ekipleri paletli ambulanslarla hastalara yetişmeye çalışıyor.

Özellikle Karacadağ gibi kış aylarının ağır seyrettiği bölgelerde zorlu arazi şartları nedeniyle lastik tekerlekli ambulansların çıkamadığı bölgelere Palet takarak 4x4 Ambulanslarla ulaşan sağlık ekipleri, hastaların ilk müdahelelerini yaparak ya en yakın kuruluş olan Siverek Devlet Hastanesine ya da durumuna göre merkeze götürmekteler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49