Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

“Her Şeyin Başı Sağlık, Sağlığın Başı Aşı”
 Şanlıurfa Celalettin Güvenç, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen “Her Şeyin Başı Sağlık, Sağlığın Başı Aşı” sloganıyla 18-24 Kasım Çocuk Felci Aşı Destek Günleri’nin birinci turunun startını Gülsüm Çavuş Aile Sağlık Merkezinde verdi.

İlk olarak 7 ilde yürütülen bu kampanya hususunda bilgi veren Vali Celalettin Güvenç, Çocuk Felci aşısı son günlerde Kamuoyunda çok fazla yer aldığını söyleyerek, bu doğrultu da Sağlık Bakanlığı bir aşı kampanyası başlattığını dile getirdi.

149 sabit istasyon ve 620 gezici ekiple hizmet vereceklerini söyleyen Vali Güvenç; “ Türkiye çapında 7 ilde bu illerden bir tanesi de;  Şanlıurfa’mız ve Şanlıurfa’da da şimdi çocuk felci aşı günlerini başlatıyoruz. Tüm anne babalara buradan sesleniyorum. Birinci turu 18-24 Kasım günleri arasında, bir ay sonrada ikinci turu yapacağız. Bunun için Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz 149 sabit istasyon ve 620 gezici ekip oluşturduk. Hedefimiz 5 yaş altı 300 bin çocuğumuza ulaşmak ve çocuklarımızı bu hastalıklardan korumaktır. Bu kampanyada çalışacak bütün Sağlık Bakanlığı personelimize başarılar diliyorum” dedi.

300 bin çocuğun içerisinde Suriyeli ailelerinde çocukları olduğunu kaydeden Vali Güvenç, hiçbir ayrım yapılmadan kampanyanın yürütüleceğini ifade ederek, “Anne babaları bu aşı kampanyasına ilgi göstermeye davet ediyorum. Sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek için bu tür aşıları ihmal etmemiz gerekiyor. Türkiye bu anlamda bildiğiniz üzere çok mesafe aldı. Ama bulunduğumuz noktayı asla yeterli görmemiz gerekiyor. Her geçen gün aşı oranını arttırmamız gerekiyor. Tek bir çocuğumuzun bile çocuk felcine yakalanmasını arzu etmiyoruz” dedi.

Açıklamasının ardından Vali Celalettin Güvenç, sağlık çalışanları eşliğinde bir çocuğa iki damla olmak üzere çocuk felci aşısını yaptı. Daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Güvenç,  Aile Sağlık Merkezini gezerek, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çocuk Hastanesine 42 Yataklı Ek Bina Yapıldı

Aşı Kampanyasının ardından Şanlıurfa Çocuk Hastanesini ziyaret eden Vali Celalettin Güvenç ve beraberindeki heyet, Diş Hastanesi yanında yapılan Çocuk Hastanesi Ek Binasında incelemelerde bulundu. Yeni yapılan 42 yataklı ek binayı gezen Vali Güvenç, hizmet verecek olan ek bina hakkında İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran’dan bilgi aldı.

İncelemeden sonra Çocuk Hastanesi Ek Binası önünde açıklamada bulunan Vali Güvenç, Çocuk Hastanesindeki yoğunluğa ve bu durumdan duyduğu rahatsızlığa değinerek, “ Maalesef yatak sayımız ihtiyaca cevap vermiyordu. Bu anlamda da mevcut ek binanın üst katını değerlendirelim diye düşünmüştük ve kurumlarımızla yaptığımız görüşmede izin almıştık. Çok şükür bugün yaptığımız denetimde 42 yataklı ek binamız tamamlanma aşamasında. Arkadaşlarımızın bize verdiği söz bu binanın bir hafta içerisinde çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

Karaköprü’de yapımı devam eden Diş Hastanesinin açılmasının ardından mevcut Diş Hastanesinin yeni Diş Hastanesine nakledileceğini söyleyen Vali Güvenç, Çocuk Hastanesinin önemli bir süre Şanlıurfa’nın ihtiyacını karşılayacağını belirtti. 

Bu arada incelemeleri sırasında Vali Güvenç’e Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran eşlik etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49