Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

“Hayır Çarşısı” Açıldı
Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım amaçlı, kermes açıldı. 11 Nisan eski stadyumu alanında hayırseverler tarafından oluşturulan çarşıda satılan ürünlerin parasının öğrenciler yararına kullanılacağı belirtildi. Hayır çarşısı olarak adlandırılan kermeste, gıda ürünleri, yiyecek ve giyim ürünleri bulunuyor. Hayırseverler tarafından tezgahlara konulan ürünler, vatandaşlar tarafından alınıp, destek sağlanıyor. Sevap işlemek amacıyla hayır çarşısından alışveriş yapan vatandaşlar, ihtiyaçları olan ürünleri, başka yerlerden de alabileceklerini ancak, sevap işlemek amacıyla hayır çarşısından aldıklarını söyledi. Kurulan çarşıda yöresel kıyafetler, yöresel yemek ve sac ekmeği bulunurken, müşteriler, ürünleri alarak, sevaba ortak oluyor. Öğrenci ve diğer ihtiyaç sahibi kişilere yardım amaçlı kurulan çarşıda ürün satışlarının iyi olduğu belirtilirken, vatandaşlar bu tür faaliyetlerin sürekli olmasını istedi. Kente ihtiyaç sahibi olan kişi sayısının çok olduğuna dikkat çeken Fehmi Aslan adındaki vatandaş, ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla kermes ve benzeri faaliyetlerin artırılması gerektiğini söyleyerek, “malum her yerde olduğu gibi, kentimizde de ihtiyaç sahibi çok kişi var. Bunların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bu tür faaliyetlerin artırılması lazım. Kentimiz bu anlamda biraz daha iyi çünkü burada kermesler fazla oluyor, yardım dernekleri faaliyetlerini sürdürüyor. Herkes kendisinden bir şey vererek, aramızdaki ihtiyaç sahiplerine bakabiliriz” şeklinde konuştu. Kurulan hayır çarşısında ev yapımı ürünleri satarak, ihtiyaç sahiplerine katkıda bulunmak istediğini söyleyen bir vatandaş da, yaptığı işten büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek, “burada sattığımız ürünleri evde kendi ellerimizle yaptık, hiçbir karşılık beklemeden ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Buradan kazanacağımız parayı yardım kuruluşları aracılığıyla ihtiyaç sahibi kişilere ulaştıracağız. Umarım bir takım ihtiyaçların giderilmesinde bizim de bir katkımız olur” ifadelerini kullandı. Ayrıca, çarşıda faaliyet gösteren vatandaşlar, katkı sunmak isteyen vatandaşları beklediklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49