Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Başkan Kuş Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Havalar Sıcak, Klimalar Yetersiz Kalıyor
 Şanlıurfa’da şehir içi ulaşımda eziyet gibi bir yolculuk yapılıyor. Otobüslerde oturmak bir yana ayakta duracak yer bile kalmıyor.

Şanlıurfa’da BELSAN A.Ş.’ye ait otobüslerin uzun aralıklarla gelmesi nedeniyle vatandaşlar uzun süre duraklarda bekliyor. Duraklarda bekleyen vatandaşların sayısı fazla olunca ve otobüsler bu sefer bütün yolcuları alması nedeniyle balık istifi gibi bir yolculuk yapılıyor. Özellikle Eyyübiye ilçesine giden şehir içi otobüslerinde eziyet haline gelen bir yolculuk yapılıyor. Otobüslerde hasta, yaşlı ya da hamilelerin olduğu göz ardı edilerek, otobüsler tıka basa dolduruluyor. Havaların sıcak olması nedeniyle çoğu zaman nefes almakta güçlük çeken hasta ve yaşlı vatandaşlar duruma tepki göstererek, zaman zaman otobüs şoförleriyle tartışıyor.

“OTOBÜSLER ÇOK GEÇ GELİYOR”

Kentin birçok mahallesinde aynı sorunlar yaşanırken, Sırrın Mahallesi ve Eyyübiye tarafına giden otobüslerin geç gelmesi nedeniyle duraklarda yolcu kalabalığı oluşuyor. Oluşan kalabalık bir anda otobüse binince otobüslerde oturacak yer bir yana ayakta gidecek yer bile kalmıyor. Bu durumun temel sebebinin otobüslerin geç gelmesi olduğunu söyleyen vatandaşlar, BELSAN’ın bu soruna çözüm bulmasını istedi. Şehir içi ulaşımda zorlu bir yolculuk yaptıklarını belirten İsmail Yıldız, “neredeyse yarım saatten daha fazla otobüs bekliyoruz. Otobüslerin gelmemesi nedeniyle duraklarda kısa sürede kalabalık oluşuyor. Bu kalabalık gelen otobüse bir anda binince zulüm başlıyor. Ya bu memlekette hasta var, yaşlı var, hamile var. Bu insanlar bu şekilde dolu otobüse binince eziyet çekiyorlar. Otobüsün biraz daha kısa aralıklarla gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLAR, ŞOFÖRLERLE TARTIŞIYOR

Durakta bekleyen tüm yolcuları alan otobüs şoförleri, diğer yolcularla tartışmaya giriyor. Otobüsün içinde yer kalmaması nedeniyle duraklardaki diğer yolcuların alınmasını isteyen yolcular, be nedenle şoförlerle kısa süreli tartışmalar yaşıyor. Otobüs şoförleri, kendilerine verilen saate göre hareket ettiklerini ve bu durumda kendilerinin suçlu olmadığını söylese de vatandaşlar tartışmaya devam ediyor. Durumu BELSAN’a sürekli bildirdiklerini söyleyen vatandaşlar, buna rağmen çözüm bulunamadığını söyledi.

HAVALAR SICAK, KLİMALAR YETERSİZ KALIYOR

Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aştığı kentte, otobüslerde doluluk oranı bu denli fazla olunca çalıştırılan klimalar etki yaratmıyor. Otobüs içinde ayakta giden vatandaşlar, bir yandan ayakta gitmenin verdiği zorluğa tepki gösterirken, diğer yandan hava sıcaklığı ve klima yetersizliğine tepki gösteriyor. Kendi evlerinden gidecekleri yere varıncaya kadar çileli bir yolculuk yaptıklarını söyleyen Hasan Toprak, “bunun adı eziyet! Başka bir ismi olamaz. Sözde otobüs filosu güçlendirilecekti ama daha da kötüye gidiyor. Şanlıurfalıların yarısından fazlası mevsimlik tarım işçisi olarak il dışında olmasına rağmen, bu otobüsler mevcut vatandaşlara yetmiyor. Acaba kış aylarında nüfus daha da artınca ne olacak? Neden bu şekilde davranılıyor? Otobüslerdeki sefer sayısı artırılsın ve bu zorluklar ortadan kaldırılsın. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi ve BELSAN’ı göreve çağırıyorum” diyerek duruma tepki gösterdi.

Şehir içi ulaşımdaki bu sıkıntıların giderilmesini isteyen vatandaşlar, bu anlamda yetkilileri göreve çağırdı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49