Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

“Hasta olduğumuz için kullanamıyoruz”
Şanlıurfa’da üst geçitler yapılmasına rağmen vatandaşlar, ısrarla tehlikeyi göze alarak, üst geçidi kullanmıyor.
 
Şanlıurfa kent merkezindeki İpekyol mahallesinde üst geçit olmasına rağmen vatandaşlar, üst geçiti kullanmayıp, trafiğin yoğun olduğu yolda, yol ortasından geçmeye çalışıyor.
 
Aynı yerde defalarca trafik kazası meydana gelmesine rağmen vatandaşlar, kazaları unutup üst geçiti kullanmamakta ısrarcı davranıyor. Yanı başında üst geçit bulunmasına rağmen, ara yolu tercih eden vatandaşlar, hayatını bile bile tehlikeye atıyor. Şanlıurfa belediyesi tarafından yapılan üst geçitleri kullanmayan vatandaşlar, İpekyol’da defalarca kazaların meydana gelmesine sebebiyet verirken, belediye başkanı A.Eşref Fakıbaba, uyarıda bulunup, vatandaşların üst geçitleri kullanması gerektiğini söylemişti. Yapılan tüm uyarılara rağmen üst geçitleri kullanmayan vatandaşlar, bu anlamda kendi hayatını tehlikeye sokuyor. Büyüklerin bu şekilde davranması çocuklara da kötü örnek teşkil ediyor. Büyüklerin üst geçitleri kullanmaması sonucu, çocuklar da üst geçitleri kullanmayarak, tehlikeli yoldan geçiyor.
 
“Hasta olduğumuz için kullanamıyoruz”
 
Üst geçitleri kullanmayarak, tehlikeli yoldan geçen vatandaşlar, kendilerine göre bahane üretirken, kimi hasta olduğu için, kimi yaşlı olduğu için, kimi de zaman kaybetmemek için üst geçidi kullanmadıklarını belirtti. Araç trafiğinin yoğun olduğu yolu kullanarak, karşıya geçen 55 yaşındaki Neriman Dilek, yaşının büyük olduğunu ileri sürerek, “artık merdivenleri çıkacak halim yok. Dolayısıyla üst geçidi kullanamıyorum. Sürekli buradan geçiyorum ve merdivenleri çıkamadığım için de bu yolu kullanıyorum. Benim gibi yüzlerce insan var, onlar da kullanamıyor çünkü yaşlılar, bu üst geçide çıkmaya zorlanıyor. Yaş ilerlediği için nefes darlığı başta olmak üzere hastalık çeşidi artıyor. Hasta olduğumuz içi de üst geçidi çıkamıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Üst geçide asansör yapılsın”
 
Üst geçitlerin kullanılmasının en büyük nedenini, üst geçitlerde asansörlerin olmamasına bağlayan Dilek, “üst geçitlerin yanına asansör yapılsın, o zaman bütün yaşlı ve hastalar üst geçitleri kullanır ama şimdi kullanamıyoruz” diyerek, üst geçitlere asansör yapılmasını istedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49