Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Harran yanıyor
Naci Çetindağ
Şanlıurfa'nın Harran ovasında kaldırılan Arap ve Buğday hasadı yerine ekilecek Dana, Mısır için tarlaları yakılıyor.
Şanlıurfa'nın çeşitli yerlerin arpa ve buğday hasadın ardından yakılan anızlar yüzlerce canlı ve bitki türü yok olma tehlikesinde, milyonlarca hektar arazide erozyon şiddetlenmekte, organik madde oranı düşmekte, haberleşme ve elektrik hatlarında hasar vermektedir. Özellikle Harran ovasında geceleri ateşe verilen tarlaların ateşleri çaplık gözle uzak yerlerden görülebilmekte.
.Harran ovasında Arpa, Buğday hasadı kaldırılırken yerine ekilecek Dana, Mısır için vatandaş erken ekim anız yakmaya başladı. Anız yakmanın geçici kolaylığın yanında birden çok zararın olduğunun  "Anız yakma ilk anda çiftçiye kayıplar meydana getirmektedir. GAP alanı gibi sıcak bölgelerde toprağın kalitesi ve verimini artırmak için her yıl toprağa organik madde. .anız artıklar, gübre, verilmesi gerekirken, anız yakılmasıyla mevcut organik maddenin bir bölümü de yok edilmektedir. Başka illerde yasak olan anız yakma Şanlıurfa'da yasaktan nasibi yakılan anızlarla kendini gösterdi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49