Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Halfeti sakin şehir ilan edildi
Finlandiya'nın Kiristenstad kentinde düzenlenen Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısında, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Türkiye'nin yeni Cittaslow'u (Sakin Şehri) ilan edildi.
Türkiye'nin 2009 yılında Seferihisar'la tanıştığı kentlerin özgün kimliklerini koruyarak yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir gelişmeyi öngören uluslararası "cittaslow (sakin şehir)" ağının dokuzuncu üyesi Halfeti oldu.
25 ülkede 166 üyesi bulunan nüfusu 50 binden az kentlerin üye olabildiği sürdürülebilir bir yerel kalkınma modeli olan Cittaslow, yerel yönetimlerin doğasını, geleneklerini, yemeklerini ve diğer özelliklerini koruyarak kalkınmasını hedefliyor. Kentlerin, birliğin belirlediği 70 kriter üzerinden sakinliklerini kanıtlayarak üye olabildikleri Cittaslow ağına Seferihisar, Akyaka, Yenipazar, Gökçeada, Taraklı, Perşembe, Vize ve Yalvaç'tan sonra Halfeti'de dahil oldu ve hareket Güneydoğu bölgesine de yayılmış oldu. Eski yerleşim yeri GAP projesi çerçevesinde yapılan baraj nedeniyle su altında kalan Halfeti, dünyada siyah gülün yetiştiği tek yer olarak dikkat çekiyor.
Finlandiya'da gerçekleşen Koordinasyon Komitesi toplantısında Türkiye'nin Cittaslow Birliği'nin önclüğünü yapan Seferihisar ilçesi Belediye Başkanı Tunç Soyer,Halfeti'nin Cittaslow sertifikasını teslim aldı. Başkan Soyer, "Olağanüstü köklü bir kültüre ve güçlü bir tarihi geçmişe sahip olan Halfeti'nin birliğe katılmasından çok büyük mutluluk duyuyorum ve Halfeti'nin Cittaslow Birliğine çok şey katacağını düşünüyorum. Halfeti'nin üyeliği ile bir yerel kalkınma modeli olan Cittaslow hareketi Türkiye'nin farklı bölgelerinde yayılması anlamına geliyor." dedi.
Soyer, Kıbrıs'ın ilk Cittaslow adayı Yeniboğaziçi'nin başvuru mektubunu da Cittaslow Genel Direktörüne teslim etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49