Öne Çıkanlar urfahaber urfaahber sanlıurfa tazıye kedı

Bu haber kez okundu.

“Halfeti Doğu İle Batı Arasında Barış köprüsü Olsun”
CHP tarafından başlatılan 'Doğu ve Batının Buluşması' projesi kapsamında 5 gündür Şanlıurfa'da bulunan CHP heyeti son olarak Halfeti’ yi gezdi.
CHP tarafından başlatılan 'Doğu ve Batının Buluşması' projesi kapsamında Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP il başkanları, Yöneticilerinden oluşan yaklaşık 70 kişi  5 gündür Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde incelerlerde bulunan  CHP heyeti son olarak Halfeti’yi gezdi..
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir Halfeti gezi sonrasında yaptığı açıklamada “Ege’den 9 ilin yönetici ve il Başkanları ve üyeleri olmak üzere yaklaşık 60-70 kişi buradaki Güneydoğu’daki 11 ilin İl başkanları ve temsilcileri ile Doğusu, Batısı ile Türkiye bir bütündür. Biz biriz hepimiz aynı barış için kalbimiz atıyor, bizi birbirimizden ayıracak hiçbir güç yoktur, Emperyalizmi ne kadar uğraş yeni oyunlar içine girse de bölemez Şanlıurfa’daki konuklarımız bizi ağırladılar  onlarla birlikte 5 gün geçirdik çok sıcak bir karşılama oldu. Sorunlarımız tartıştık barışı tartıştık ve barış ne şekilde olursa olsun barışa ulaşan yolda hep beraber kol kola bu sonuca varmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Burada en büyük sıkıntı samimiyet meselesidir, İktidar partisi her ne kadar barış konusunda bir hedef koymuşsa buna her şekilde destek vermeliyiz. Cumhurbaşkanın dediği gibi  Barış sürecinde cumhuriyet halk partisi yer alması lazım biz İktidar partisinin samimi olmadığını düşünüyoruz Neden  eğer samimi ise Gerçekten barış isteniyorsa bu yörenin seçmiş olduğu 5 milletvekili batıdan 3 milletvekili  eder 8 milletvekili Türkiye büyük millet meclisinde seçilmiş olan insanların temsilciliği yapamıyorlar yani milli iradeye engel konmuştur, eğer barışta samimi iseler bunun önünü hemen açmaları lazım, ikincisi  1980 Anayasası ile darbeciler tarafından getirilen yüzde on barajının kaldırılması gerekir. Gerçek temsilcilerin parlamentoda yer almasının sağlamamız gerekir. Biz burada 5 günlük süreçte buradaki insanların çektiği acıları gördük konuştuk tartıştık barış sürecinde doğusuyla batısıyla bütün Türkiye’deki insanların katkı koyması gerekir”.
“Halfeti Doğu İle Batı Arasında Barış köprüsü Olsun”
Demir” Halfeti gerçekten Bodrum’u andırıyor sahili güneş batışı var yakamozlar şimdi en güzel şekilde yansıyor gördüğüm kadarıyla yapılan işlerin çok büyük para harcanmasına rağmen kalitesinde çok ciddi sorunlar var umarım bu inşaat’ yapanların bir daha teslim alınırken bir daha gözden geçirmek lazım çünkü inşaat yeni bitmesine rağmen tuvalet dahi çok sorunlu olduğu gördüm yetkililerin buradaki işlere daha dikkat etmesi gerekiyor Bodrum’a benzeyen bu bölgenin Bodrum’daki güzel tesisler gibi yapılaması doğanın korunması tarihi dokunun korunması çok önemli Halfeti’ye gelince insanlar sanki Bodrum’a gelmiş gibi duygu içersinde İnşallah Halfeti ve Bodrum doğusu ile batısı arasında bir köprü olur bu köprü sadece güzellik değil barışta da köprünün ciddi ayağı olsun dedi.”
Halfeti’de tarihi ve turistik yerleri gezen heyet sallanan Asma Köprü’den geçerken aman düşmeyelim birbirimize sıkıca tutunalım diye esperileri yaptılar heyet 5 günlük gezilerin ardından Şanlıurfa’dan ayrıldılar.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49