Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Halfeti cinayetle değil turizm ile anılsın
Şanlıurfa’nın gözde ilçelerinden olan Halfeti ilçesinde çekilen ‘Karagül’ dizisi yaz sezonuna girdiği için, dizinin çekildiği mekanlara turistler büyük ilgi gösteriyor. Gelen turistler Halfeti’nin bir cinayetle adının kötü anılmasını istemiyor. Turizm merkezi haline gelen ilçenin doğa güzelliğiyle anılmasını istiyor.
Bayramdan önce Halfeti’de bir metruk alanda iki motor tutkununun cesedinin bulunması üzerine birçok kişinin ilçeye gelmekten vazgeçerken, yerli vatandaşlar bu kötü izlenimin bir an önce temizlenmesini istiyor. Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan 'Güneydoğu'nun saklı cenneti' diye nitelendirilen ve kara gülleriyle meşhur olan Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi, film ve dizi yapımcılarının yeni mekanı oldu. Yerli ve yabancı turistlerin de gözdesi haline gelen Halfeti'de çekimleri yaz nedeniyle ara verilen ‘Karagül' dizisinin çekildiği mekanlara turistler hem karayoluyla hem düzenlenen tekne turlarıyla ziyaret ediyor. Turistlerin ilgi odağı haline gelen ve sakinliğiyle bilinen ilçenin cinayetle değil, doğa güzellikleriyle anılması isteniyor.
'Karagül', hüzünlü bir aşk hikayesini anlatıyor. Şanlıurfa, Gaziantep ve Halfeti üçgeninde geçen dizinin başrollerini Ece Uslu, Yavuz Bingöl ve Özcan Deniz de yer alıyor. Geleneksel taş mimarisiyle inşa edilmiş evleri, sular altında kalan tarihi Merkez Camii ve yeşil alanlarıyla dikkat çeken Halfeti'de özellikle İncil'in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale ve Kaya Kilisesi'nin yanı sıra tarihi Savaşan Köyü'nü çekimlerde kullanan dizi turistlerin büyük beğenisini kazanıyor.
Halfeti ilçesinde çekilen ‘Karagül’ dizisi ziyaretçi sayısını artırdı. “Karagül” dizisinin ilçeye katkısının büyük oldu. Karagül dizisini izleyen vatandaşların, yaz sezonun girmesiyle ara verilen dizinin çekildiği mekanlara tekne turları düzenlenmeye başlandı.
Halfeti’ye gelen turistler Bayramdan önce Halfeti’de işlenen bir cinayetle adının anılmasını istemiyor. Tekne ile Karagül dizisin çekildiği mekanları gezen turistler Halfeti’nin çok güzel bir yer olduğu her şeyiyle doğal bir ortamın olduğunu buraya sürekli geldiklerini belirten Turistler bir cinayetle kötü alınması istemediklerini ifade ettiler.
Gelen Turistlerden Mustafa Yıldırım, “Biz buralara sürekli geliyoruz burası turizm açısından yeni yeni gelişiyor. Bir cinayetle isminin kötü alınmasını istemiyoruz cinayet biz yakışmaz” dedi.
Karagül dizi mekanı gezen Mehmet Gözübüyük ise, buralarla iç içe yaşıyoruz ve sürekli gidip geliyoruz bu tür cinayetlerin burada yaşanmasından rahatsız oluyoruz biz buranın turizme açılmasını istiyoruz ve buralara çoluk çocuklarla geliyoruz buralarda sen kim sen diye sorulmaz burası huzurlu bir yerdir ve öyle kalacaktır”dedi.(Mustafa Bayar)
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49