Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Görme  engelli  öğrencinin hayalini Kaymakam Aktaş gerçekleştirdi

İlçede Yenişehir mahallesi Mısır sokakta oturan 41 yasındaki Ahmet Alan isimli vatandaş maddi imkanlarının yerinde olmadığı gerekçesiyle iki engelli çocuğunun olduğunu belirterek Suruç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına dilekçe ile yardım talebinde bulundu ve dilekçesinde 17 yasındaki engelli kızı Tuba Alan'ın "maküla distrofisi" (göz ) hastalığı nedeniyle uzak ve yakını görmesi için Elektronik Tablet talebinde bulundu.

Yapılan incelemenin ardından konudan haberdar edilen Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş SYDV yetkililerine istenilen tabletin alınmasını ve aileye haber verilerek görme engelli kızı evinde ziyaret edeceği talimatını verdi.

Aktaş tabletin alınmasının ardından Alan ailesini evlerinde ziyaret ederek görme rahatsızlığı olan Tuba Alan'ın en büyük isteği olan son sistem tableti hediye ederek en büyük hayalini gerçekleştirdi.Kaymakam amcasının ziyaretinden ve hediye ettiği tableti alır almaz göz yaşlarına hakim olamayan genç kız Kaymakam Aktas'a yakin ilgi ve alakasından dolayı, Sayın Kaymakamım size ne kadar teşekkür etsem azdır diyerek sevincini paylaştı.

Aktaş bir aile bireyleri sohbet ederek engelli kardeşlerle yakından ilgilendi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Baba Ahmet Alan ve Esi ise " Bugün bizleri ziyaret eden ve kızımın hayalini gerçekleştiren Sayın Kaymakamımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. İmkanımız yoktu kızımızın hayalini gerçekleştirdi.Bizi ve kızımızı ne kadar mutlu etti bilemezsiniz.Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Aileyi ziyaret etmekten en çokta okumak isteyen bir genç kızı mutlu etmek kadar gazel bir şey olamaz diyen Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş " Her zaman vatandaşımızın yanındayız.Kızımızın mutluluğu gözlerinden okunuyor.Bu ülkenin okuyan kendini geliştiren devletine milletine hizmet edecek bireylere ihtiyacı var kızımızda onlardan biri kendilerini yanliz bırakmayacağız hacirli uğurlu olsun " dedi.

Öte yandan ziyarette hazır bulunan SYDV yetkilisi İbrahim Halil Tüzün ise aileye 2 engelli çocuk için 2022 sayılı yasa gereği Engelli maaşı verildiğini belirtti.

Kaymakam Aktaş , tableti hediye ettikten sonra genç Kia ile birlikte inceleyerek çok çalışması temennisinde bulunarak öğrenci ve ailesiyle hatıra fotoğrafı çektikten sonra evden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49