Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Göbeklitepe Tam Gün Ziyaret Açıldı

Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesi sınırları içerisinde yer alan ve dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen 12 bin yıllık Göbeklitepe, Urfa’da MÖ. 10.000 yani günümüzden 12.000 yıl öncesine tarihlenen Çanak Çömleksiz Neolitik Dönem’e ait bir inanç merkezi olan Göbekli Tepe, Doğuş Grubu’nun öncülük ettiği proje kapsamında daha önce üstü kapatıldı. Göbeklitepe’nin daha iyi korunabilmesi ve bir turizm merkezi haline gelmesi için üst beyaz çatısında yenileme çalışmalar nedeniyle 8 Ekim itibariyle 2 hafta süreyle ziyarete kapatıldı. Yarım gün ziyarete açık tutulan Göbeklitepe çatı tadilatı bitirilmesiyle tam gün ziyaret açıldı.

Göbeklitepe'deki çalışmalar 15 Kasım itibarıyla tamamlandığı ve haftanın 7 günü 08.00-16.30 arasında ziyaretçilerin kabul edildiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49