Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Gecen yıla göre fiyatları yüksek
Şanlıurfa’da sebze ve meyve fiyatlarının geçen yıla göre çok pahalı olması, vatandaşların yanı sıra esnafları da memnun etmiyor.
 
Geçen yıla göre fiyatların çok yüksek olmasına tepki gösteren vatandaşlar artık pazara uğrayamadıklarını ve daha az sebze tükettiklerini söyledi. Fiyatların yüksek olması sadece alıcıları değil, satıcıları üzüyor. Şanlıurfa hal pazarında satışların durgun olduğunu söyleyen esnaflar, sıcak günlerin gelmesini istediklerini ve fiyatların ucuzlamasını istediklerini söyledi. Fazla satış yapamadıklarını dile getiren esnaflar vatandaşların alım gücü olmadığı için kendilerinin fazla sebze siparişi vermediğini kaydetti. Yıllardan beri manav işiyle uğraştığını belirten Osman Karakeçili, fiyatların yüksek olmasının işlerini duraksattığını belirterek, “yıllardan beri bu işi yapıyorum, her yıl kış aylarında fiyatlar yükselir ama bu sene daha fazla arttı. Fiyatlar bu kadar yükselince vatandaş alışveriş yapamıyor, dolayısıyla biz de satış yapamıyoruz. Bu sene çok zorluk çektik, vatandaşın alım gücü olmayınca biz de fazla sipariş vermiyoruz” şeklinde konuştu. Pazara gelen bir vatandaş da sebzeleri ancak kiloyla aldığını vurgulayarak, fazla sebze alamadıklarını söyledi. Günlük ihtiyaç için sebze aldıklarını söyleyen Kerim Barış adındaki vatandaş da geçim derdine düştüklerini söyleyerek, “gündem seçim ama bizim seçimlerden haberimiz yok. Biz karnımızı doyurmaya, günümüzü kurtarmaya çalışıyoruz. Bizim için geçim seçimden önce geliyor. Siyasetçiler bizim halimizi bilmiyor, anlamıyorlar. Vatandaşın neler çektiğini bilmiyor, biz burada açlıkla boğuşuyoruz” dedi.
 
Pazarda manavcılık yapan bir başka esnaf da aynı şekilde siyasetten çok kendi işleriyle uğraştığını söyleyerek, “siyasetle işimiz olmaz, siyasetçiler bizim halimizi bilmiyor. Sebze fiyatları bu kadar yüksekken neyin siyasetini yapacağız. Burada ana gündem seçim değil, geçim derdi. Pazardaki esnaflar resmen kan ağlıyor, kim siyaseti ne yapsın” ifadelerini kullandı.
 
Sebze fiyatlarının yükselmesinin normal olmadığını söyleyen esnaflar, siyasilerin biraz da bu konuyla ilgilenmesini istedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49