Öne Çıkanlar urfaahber tazıye kedı zam sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Evlerini Terk Ettiler
Suriye’de devam eden iç savaş, Şanlıurfa’yı tedirgin etmeye devam ediyor. Sınıra yakın ilçelerde yine hayat durma noktasına geldi. Suriye’den seken bir merminin bir eve isabet etmesi, geçmişte düşen havan mermilerini hatırlattı.
 
Suriye’nin Rakka kentine bağlı Tel Abyat ilçesinde çıkan çatışmalarda seken merminin, Akçakale ilçesinde bir evin duvarına isabet etmesi, ilçede hükümete olan tepkiyi tekrar artırdı. Hükümetin yürüttüğü “komşularla sıfır sorun” projesi kapsamında Suriye’ye müdahale edilemezken, vatandaşlar, hükümetin bir an önce bu sorunu çözmesini istedi.
 
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri arasında dünden bu yana devam eden ve Akçakale ilçesinden de sesleri duyular çatışmalar, aralıklarla sürüyor. Ağır silahların da kullanıldığı çatışma sesleri Türkiye sınırına yakın bölümünden de duyulması Ceylanpınar ve Akçakale halkının tedirginliğini artırıyor.
 
Yoğunlaşan çatışmalardan seken mermi, sınıra yakın Akçakale ilçesindeki Atatürk Mahallesi'ndeki Halit Turgut'a ait evin duvarına isabet ederken, şans eseri merminin kişilere isabet etmemesi, yüreklere su serperken, daha önce yaşanan olayların tekrar yaşanması ihtimali doğdu.
 
EVDE HASAR OLUŞTU
 
Suriye’den seken merminin eve isabet etmesi sonucu, evde küçük çaplı hasar meydana geldi. Merminin isabet ettiği evde yaşayanlar, telaşla evlerini boşaltırken, çatışmaları devam etme ihtimali, hükümete olan tepkiyi artırdı. Silah seslerinin sürekli duyulduğunu belirten ilçe halkı, hükümetin yürüttüğü politikayı sonlandırmasını ve Suriye’ye müdahale etmesini istedi. Konuyla ilgili konuşan bir vatandaş, “Suriye’de savaş başladığı ilk günden beri çilesini biz de çekiyoruz. Sürekli silah sesleri duyduğumuz için elimiz yüreğimizde yaşıyoruz. Daha önce de defalarca mermi isabet etmiş, birçok vatandaşımız hayatını kaybetti ve hükümetimiz hâlâ sessiz kalıyor. Hükmetin yürüttüğü politikayı bir an önce bırakmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Çatışmalar sürekli devam ederken, dün sabah saatlerinde yoğunlaşan çatışmalar, ilçe halkını tedirgin etti.
 
EVLERİNİ TERK ETTİLER
 
Akçakale’de evine mermi isabet eden Turgut ailesi, telaş içinde evlerini terk ederek, yakınlarının yanına gitti. Eve isabet eden mermi, mahalleyi ve ilçeyi tedirgin ederken, Turgut ailesinin komşusu Orhan Baysal, yaptığı açıklamada, iş yerini açtığı sırada sınırdan silah sesi duyulduğunu, daha sonra eve mermi isabet ettiğini öğrendiğini belirtti. Baysal, ailenin daha sonra telaşla evini terk ederek yakınlarının yanına gittiğini söyledi.
 
Aynı mahalledeki bir fırında çalışan Veysi Ergün ise bölgedeki çatışmalardan seken bir merminin iş yerinin karşısındaki bir ağaca isabet ettiğini ifade etti.
 
DAHA ÖNCE DE HAVAN MERMİSİ DÜŞMÜŞTÜ
 
Akçakale’deki eve merminin isabet etmesiyle birlikte eskiden yaşanan olayları hatırlayan vatandaşlar, tekrar benzer durumları yaşamaktan korktuklarını söyledi. Yaz ayları boyunca defalarca havan mermisinin çevre illere düştüğünü hatırlatan vatandaşlar, havan mermisinin düşmesi üzerine onlarca kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı. Tedirgin bir şekilde yaşadıklarını kaydeden Selahattin Altun adındaki vatandaş, “Suriye’de çatışmalar devam ederken, sürekli silah ve bomba sesleri duyuyoruz. Geçmişte defalarca buralara mermi ve havan mermisi isabet etti. Bu durumlardan kaynaklı, Akçakale’de onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti. Türkiye’nin artık, Suriye’ye karşılık vermesi gerekiyor. Şimdi bu durumda mermi isabet eden evdeki bir insana mermi isabet etseydi, yine Suriye’den gelen mermiyle bir vatandaşımız hayatını kaybedecekti” ifadelerini kullandı.
 
YARALILAR, ŞANLIURFA’YA GETİRİLİYOR
 
Öte yandan Rakka kentinde devam eden iç savaşta yaralananlar, Şanlıurfa’daki hastanelere kaldırılıyor. Suriye’nin Rakka kentine bağlı Tel Abyat ilçesindeki çatışmada yaralanan aralarında 2 çocuğun olduğu 4 kişi Şanlıurfa'da tedavi altına alındı.
 
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
 
Merminin eve isabet etmesinin ardından sınır bölgelerinde güvenlik önlemleri artırılırken, vatandaşlar, güvenliklerin artırılmasının yetersiz olduğunu belirterek, daha önceki zamanlarda dagüvenlik önlemlerinin alındığını hatırlattı. Güvenlik önlemleri yerine, karşılık verilmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, Suriye’den gelen mermiyle bir can daha kaybetmek istemediklerini söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49