Öne Çıkanlar urfaahber tazıye kedı zam madde

Bu haber kez okundu.

Ev Kiraları Ucuzlamak Bilmiyor
Şanlıurfa kent merkezinde kira fiyatları her geçen gün daha da artıyor. Kiracı ve öğrenciler kiraların yüksek olmasından şikayetçi oluyor.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya gelen Suriyeliler, kentte kira fiyatlarını ikiye katladı. Suriyeli mültecilerin, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya yerleşmesi sonucu ortaya ciddi bir emlak sorunu çıktı. Vatandaşların ev kiralamasına engel çıkartan bu durum, düzeltilmeyi bekliyor. Kiraların uçuşta olduğunu söyleyen vatandaşlar, Suriyelilerin çadır kente gönderilmesini istedi. Ev kiralamak istediğini ancak, fiyatların çok yüksek olmasından dolayı kiralayamadığını ve en uygun evi bulmak için dolaştığını belirten bir vatandaş “ Suriyelilerin gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da kiralar cep yakıyor, bu memleketin valisi, belediye başkanı önce kendi halkını düşünsün, sonra başkalarını düşünsün. Burada mağdur olan bizler oluyoruz, ailemiz için bir ev kiralayamıyoruz. Bu durumun bir an önce düzeltilsin” şeklinde konuştu. Öte yandan okulların açılmasına az bir sürenin kalması öğrencileri zor durumda bırakacak gibi. Öğrenciler her yıl ödedikleri kiranın iki katını ödemek zorunda kalacak. Valilik ve belediyeden bu konuda bir çözüm beklenirken, kiracılar da çaresiz bekliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49