Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Eserlerini  adliyede sergilediler
Çeşitli suçlardan hüküm giyerek cezaevine giren vatandaşlar, cezaevlerinde gördükleri kurslar neticesinde ortaya çıkardıkları sanatları Şanlıurfa Adliyesi’nde sergiledi.
Cezaevi öğretmeni Mahmut Barış Demir: “Biz mahkumlarımız için her türlü imkanı sunduk, onlar da gayret ederek, böyle güzel sanatlar ortaya çıkardı. Bu sergiyi açanlar, daha önce resimle hiçbir ilgisi yoktu” dedi.
Hüküm giyerek, Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan mahkumlar, iki yıllık bir çalışmanın ardından orta çıkardıkları tablo ve resimleri sergiledi. Cezaevindeki mahkumlara kurs vererek, onları topluma kazandırmaya çalıştıklarını belirten cezaevi öğretmeni Mahmut Barış Demir, cezasını çeken mahkumlara müdürlük tarafından her türlü desteğin sağlandığını ve mahkumların da gayret ederek, ortaya sanat çıkardıklarını belirtti.
Şanlıurfa Adliyesinde sergilenen serginin açılışını Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ademoğlu, Cezaevi Müdürü Hasan Yılmazer ve Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe gerçekleştirdi.
Bu serginin önemine değinen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ademoğlu, “Bu sergi, cezaevindeki hükümlü ve tutuklularımızın sosyalize edilmesinin, topluma kazandırılmasının sonucu. Şanlıurfa’da ilk kez böyle bir şey yapılıyor. Buna önayak öğretmenimize, cezaevi müdürümüze ve hükümlülerimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar oldukça önemli” dedi.
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ademoğlu ve cezaevi yetkililerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katıldığı sergide, sergilenen ürünler büyük beğeni topladı.
Yaklaşık 30 mahkum tarafından yapılan tablolar, adliye sarayında sergilenirken, cezaevi öğretmeni Demir, bu tür faaliyetlerin süreceğini belirtti.
Cezaevindeki mahkumların topluma yararlı olabilmesi için her imkanı tanıdıklarını dile getiren Demir, şöyle konuştu: “Mahkumlarımız içeriden çıktıkları zaman topluma yararlı kişiler olsun diye çeşitli kurslar veriyoruz. Onlara imkan tanıyoruz. Onlar da gayret ederek çalışıyor. Mahkumlar için atölye oluşturduk, şövalye, çerçeve, tuval ve daha birçok imkan sunduk. Mahkumlar da gayret etti, çalıştı. Gerektiği zamanlarda eğitmen desteği sunduk.
Herkes mahkumları dört duvar arasına hapsedilmiş bilir ancak biz öyle düşünmüyoruz. Mahkumlarımıza destek olduk. Onlar resim çalışması yaptılar. Kuş kafesi, resim, el işi çalışmalar var. İki yıl önce başlatmış olduğumuz bu proje devam edecek.”
Cezaevi müdürü Demir, cezaevinde çeşitli meslek gruplarının da olduğunu belirterek, mahkumların meslek sahibi olduğunu sözlerine ekledi.
Sergiyi gezen vatandaşlar da sergiyi çok beğendiklerini belirtti.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49