Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Erdoğan, 35 kişilik çadır kent açılışını yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki en büyük çadır kentin açılışını yaptı.
Çadırkentin açılışını yapan Emine Erdoğan’a Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı ve Aile Sosyal Politikalar bakanı Ayşenur İslam eşlik etti.
AFAD tarafından Suruç ilçesinde yapımı tamamlanan 35 bin kapasiteli çadırkentin açılışını yapan Emine Erdoğan, savaş ve çocuk kelimesi yan yana gelemesin gereken iki kelimeyi ayırıp topaç çevirmekten arkadaşlarıyla hiç yorulmadan oyun oynayacakları yerde neyin kavgasını verdiğimizi çocuklara nasıl izah edeceğimizi düşünmemiz gerek sabahları neden bomba sesleriyle uyandıklarını nasıl açıklayacağımızı bulmamız gerekir” dedi.
Çadır kentin açılışında konuşma yapan Erdoğan, savaşın ağır yükünü çocukların çektiğini vurgulayarak şunları söyledi;
“Değerli kardeşlerim evet savaş ilk çocukları vuruyor. Savaş çocukların sadece oyuncaklarını ellerinden almıyor geleceklerini de çalıyor. Çünkü savaş en çok onların hafızasında iz bırakıyor çocukluğunu yaşayamadan büyümek dünyanın büyükleri olarak bunun hesabını vermek durumundayız. Uluslararası toplum olarak bu insanların 4 yıldır Ortadoğu’nun yangını olan coğrafyada  ülkemize hoş geldiniz demek istedim.”
“ÇOCUKLARI BOMBALAR ALTINDA BIRAKAMAYIZ”
Kadınları umutsuzluğa babaları çaresizliğe terk etmeyeceklerini belirten Emine Erdoğan, “Çocukları bombalar altında bırakamayız Türkiye bu felsefeyle kapılarını ardına kadar açtı. Kobani halkı ya da Aynelarab halkı hayat normale dönene kadar bizim misafirimizdir kıymetli Türkiye’nin kapıları bütün mağdur mazlumlara açıktır. Eminim çocukların hayalinde kendi sokaklarında kaldırımlarında oynamak. Kadınlar kendi evinde uyanmak erkekler kendi tezgahlarında gözlerini açmak vardır. Emin olun bunu sizin kadar bizde ister barışın yolunu bizde gözleriz” dedi. 







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49