Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Elektrik kesintileri sulamayı engelliyor
Geçimi kaynağını genellikle tarım ve yavancılıktan sağlayan Şanlıurfa’da ikinci ürün olarak ekilen mısır boy vermeye başladı. Çiftçiler, elektrik kesintileri nedeniyle fazla sulama yapamadıklarını belirtti.
Tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı Şanlıurfa’da sulama sorunu yaşansa da çiftçiler, tek geçim kaynağı olan arazilerini ekiyor. Mercimek, arpa veya buğday hasadının ardından ikinci ürün olarak ekilen mısır ve pamuk yetişirken, çiftçiler elektrik konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Zirai ilaç, gübre ve mazotun yanı sıra birçok masraf yapılarak yetiştirilen ekinler, sulama konusunda sıkıntı yaşıyor. Şanlıurfa bölgesinde hava sıcaklıklarının fazla olmasına bağlı olarak araziler sürekli su isterken, elektrik kesintileri çoğu zaman bu duruma engel çıkartıyor. Kazdıkları sondajlarla arazilerini sulayan çiftçiler, barajdan faydalanamadıklarını anımsatarak, “tek geçim kaynağımız tarım ve hayvancılıktır. Bunun ötesinde de hiçbir gelirimiz yok. Bu nedenle tarlamıza gözümüz gibi bakıyoruz. Hiçbir masraftan kaçmıyoruz, bütün ilaçları, gübreleri vuruyoruz ama elektrik kesintileri nedeniyle sulama konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Akçakale ve Harran ilçelerindeki çiftçiler baraj suyuyla arazilerini suladığı için onlar için fazla sorun olmuyor. Bizim suyumuz kuyular aracılığıyla çıkıyor. Kazdığımız sondajlarla sulama yapıyoruz. Ama elektrikler sürekli kesiliyor. Elektrik kesintileri olunca sulama yapamıyoruz. Bu kesintilerin artık son bulmasını istiyoruz” dedi.
Sulama nedeniyle bekledikleri rekolteyi elde edemediklerini belirten çiftçiler, “biz her türlü masrafı yapıyoruz, ekinlere gözümüz gibi bakıyoruz. Sulama konusunda sorun yaşamasak daha çok verim alacağız ama sulama sıkıntısı nedeniyle beklediğimiz rekolteyi elde edemiyoruz. Bu zamana kadar tek sıkıntımız elektrik konusunda oldu. Biz, üzerimize düşeni yapıyoruz. Bir de fiyatlar konusunda da sıkıntı yaşıyoruz. Ürün fiyatları çok düşük” şeklinde konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49