Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Elektrik kesintileri mağdur etmeye devam ediyor
Şanlıurfa ve bölge illerinde yaşanan elektrik kesintileri çiftçileri mağdur ederken, çiftçilerin yanı sıra esnafların da iş yapmasına engel oluşturuyor.
Elektrik kesintisinin sık sık yaşandığı Şanlıurfa’da, kapalı pasajlarda iş yapamayan esnaflar mağdur oldu.
Şanlıurfa’nın tarihi kapalı çarşısı olarak bilinen Sipahi Pazarında elektriklerin kesilmesiyle birlikte esnaf ve müşteriler karanlıkta kaldı. Elektrik kesintilerine tepki gösteren esnaflar, yetkililere seslenerek, sorunun çözülmesini istedi.
Üstü kapalı olan pasaj, elektriklerin kesilmesiyle birlikte karanlığa gömülürken, bazı esnaflar çareyi jeneratörlerde aradı. Jeneratörlerin çalışmasıyla birlikte gürültü çıkarken, bu durumdan rahatsız olan müşteriler, alışverişi keserek, alanı terk etti. Esnaflar da duruma itiraz ederek, “gerçekten bu elektrik kesintilerinden bıktık. Yeter artık, yok mu bunun bir çözümü, her seferinde, her gün aynı sorunu yaşıyoruz. Elektrik kesilince alışveriş yapılamıyor, jeneratör sesleri yükseliyor. Zaten doğru düzgün müşteri bulamıyoruz. Böyle olunca, olan müşteriler de geri çekiliyor” diyerek elektrik kesintilerine tepki gösterdi.
Tarihi pasaja yerliler kadar yabancı turistlerin de geldiğini hatırlatan esnaflar, yabancı turistlerin bu durum karşısında pasajdan çekildiğini ve başka yerlerde alışveriş yaptığını belirtti.
Karanlıkta alışverişin yapılamayacağını belirten esnaf, “kışı ayrı sorun, yazı ayrı sorun, her seferinde elektrik kesintisi var. Karanlık olunca insanlar nasıl alışveriş yapacak. Alacağı ürünü göremiyorlar ki; nasıl alacaklar. Aynı şekilde biz de bir ürünü bulmakta zorlanıyoruz. Yetkililer neden sessiz kalıyor, neden kimse çözüm odaklı çalışmıyor?” ifadelerini kullandı.
Pasaj esnafı, elektrik kesintilerinin durması için milletvekilleri ve valiyi göreve çağırarak, bu sorunun giderilmesini talep etti. Naci Çetindağ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49