Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Duaların yükseldiği mekan Balıklıgöl
Hz. İbrahim Peygamberin ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl’e vatandaşlar akın etti.
Yılda yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Hz. İbrahim Peygamberin ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen ve Dünyanın ilk doğal akvaryumu olan Balıklıgöl’e hafta içi olmasına rağmen vatandaşlar akın etti.
Balıklıgöl’e gelen kimi vatandaşlar balıklara yem atarak dilek tuttu kimi vatandaşlar ise Hz.İbrahim Peygamberin doğduğu mağarayı ziyaret ederek namaz kılıp dua etti.
Vatandaşların Balıklıgöl’de ilk uğrak yeri balıklara yem atmak oldu. Balıklıgöl’de Şanlıurfa yöresine ait kıyafetleri giyen bazı vatandaşlar bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekti.
Balıklıgöl, İnanç turizm açısından da Türkiye’de sayılı iller arasında yer alıyor. Yıl içerisinde yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Balıklıgöl Platosu içerisinde yer alan Bediüzzaman Said Nursi’nin ilk defin edildiği yer, Hz.İbrahim’in doğduğu mağara, Ayn Zeliha gölü, Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden olan Abdulkadir Badıllı’nın defin edildiği kabristan, Şeyh Ali Dede türbesi turistlerin uğrak yerlerinden bazıları arasında yer alıyor.
Balıklıgöl platosu içerisinde yer alan Şeyh Ali dede türbesi vatandaşların uğrak yerleri arasında yer alırken,  Şeyh Ali dedenin kim olduğunu merak eden bazı vatandaşlar türbenin kenarında asılı bulunan levhayı okuyarak Şeyh Ali dede hakkında bilgi ediniyorlar.
Ali Dede kimdir?
Şazeli tarikatı kurucusu Şazeli dedenin evlatlarındandır. Afrika’dan gelip Şanlıurfa’ya yerleşen Şazeli tarikatını Şanlıurfa’da kurmuştur. Halilür Rahman Camii ve medresesinde hizmet vermiş, vefat ettiğinde buradaki hazireye defin edilmiştir. Osmanlı padişahlarından dördüncü Murat 1639 Bağdat seferine giderken Şazeli Ali Dede’ye misafir olmuş, hizmette kullanmak üzere Karaköprü köyünü Ali Dedeye bağışlamıştır. Ali dededen kalma keşkeş yemeği Hz.İbrahim’den kalma tirit yemeği her yıl Karaköprü’de düzenlenen “Ali Dede şenlikleri”nde dağıtılmaktadır.
“Şanlıurfalıların misafirperverliği beni etkiledi”
Şanlıurfa’ya gezmek için geldiğini belirten ismini vermek istemeyen bir turist, “Şanlıurfa çok güzel bir şehir gerçekten, Sadece Balıklıgöl’ü gezmek şuan nasip oldu. İlçelerini de gezeceğim. Şanlıurfa inanç turizmi bakımından çok önemli bir ildir. Şanlıurfa’da en fazla dikkatimi çeken nokta Şanlıurfalıların misafirperverlikleri oldu. İki gündür Şanlıurfa’dayım insanların yabancılara karşı sıcak tutumları benim üzerimde büyük etki yarattı. Şanlıurfalıların bu tutumu çok güzel tanımadığı insanlara ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar. Şanlıurfa’ya ilk gelişim ve bundan sonrada tekrardan gelmeyi çok istiyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49