Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Dizi, İlk Sesli Kürtçe Dizi Özelliği Taşıyor
Şanlıurfa Harrankapı’da TRT 6’da yayınlanan Can u Ceğer dizisinin yeni sezon çekimleri başladı.

Perşembe günleri TRT 6 ekranlarında yayınlanan Can u Ceğer dizisi yeni sezon çekimlerine başladı. Sezonun ilk bölümünün çekimine 50 kişilik bir ekiple başlanırken, bu sezon çekimlerinin önceki sezon çekimlerinden daha kaliteli olacağı belirtildi. Geçen sezonda TRT & ekranlarında yayınlanan dizi, Türkiye’de Kürtçe diziler arasında reyting rekoru kırarken, Irak’ta da çok ilgi gördü.

Dizi Çekimi Urfa’da Gerçekleşiyor

Geçen sezon Şanlıurfa sokaklarında çekilen dizi, yeni sezonda da aynı yerde devam edecek. Yaklaşık 1,5 yıl önce başlayan dizi çekimleri, 2 aylık bir aradan sonra tekrar Şanlıurfa’da başladı. Her bölüm için 5 günlük bir zaman harcanırken, çekim sırasında Urfalıların duyarlı davranması dizi ekibini mutlu ederken, ekip adına konuşan dizinin başrol oyuncularından Mehmet Ali Aygan “ Can u Ceğer dizisi yaklaşık 1,5 yıl önce başladı, 1,5 yıldır Urfalılara bu konuda yük oluyoruz, rahatsız ettiklerimiz de oluyordur belki ama Urfalılar gerçekten çok duyarlı davranıyorlar. Dizi başladığı günden itibaren çekimler Şanlıurfa’da gerçekleşiyor” dedi.

Yeni Sezonda Daha Kaliteli Bir Dizi Olacak

Dizideki adı Xelef olan Mehmet Ali Aygan dizi hakkında bilgi verirken, önceki sezonda da ellerinden geldiğince kaliteli dizi yapmaya çalıştıklarını ancak, bu sezon daha da kaliteli bir dizi ortaya çıkaracaklarını söyledi. Dizi de mahallenin delisi, dedikoducu kadın, mahallenin delikanlısı ve Miran ve Şilan aşkı başta olmak üzere bir çok rol bulunuyor. Oyuncuların daha da ustalaştığını belirten Aygan “ Yaklaşık 2 aydır çekimlere ara vermiş finale girmiştik, bu süre zarfında işimizin bütün detaylarını konuştuk, inceledik ve daha kaliteli bir dizi çekeceğiz. Çekimine bugün başlayacağımız dizinin bu sezon daha çok reyting rekorları kıracağını umuyoruz. Dizi ekibinle fazla bir oyuncu değişikliği yaşanmayacak ama mahalledeki Kürt komedisi olan dizinin daha kaliteli olması için her oyuncu elinden geleni yapacak” şeklinde konuştu.

Dizi, İlk Sesli Kürtçe Dizi Özelliği Taşıyor

Can u Ceğer dizisinin Kürtçe dizilerinden bir diğer farklı özelliğinin sesli oynanması olduğunu söyleyen oyuncu Aygan, dizide seslerin montaj değil de oynandığı gibi, orijinal seslerle seslendirildiğini kaydederek “ Can u Ceğer dizisi Türkiye’de ilk sesli Kürtçe dizi özelliği taşıyor. Dizimiz sesli oynandığı için biraz fazla zaman alıyor ama olsun kaliteli olsun geç olsun. Önemli olan izleyicilerin beğenisini kazanmak” ifadelerine yer verdi.

Irak’ta Pop Star Olarak Karşılandım

Can u Ceğer dizisinin Türkiye’de Kürtçe diziler arasında birinci sırada yer aldığını söyleyen oyuncu Aygan Özellikle Diyarbakır’da Can u Ceğer dizisinin olduğu günler ulusal kanallar arasında 3. Sırada yer aldıklarını söyleyerek, Dizinin Irak’ta da büyük ilgi gördüğünün kaydetti. Final döneminde Irak’a gittiğini ve Pop Star ilgisiyle karşılandığını söyleyen Aygan “ Can u Ceğer dizisi sadece Türkiye’de değil, Irak’ın Zaho, Erbil ve Duhok şehirlerinde de çok ilgi görüyor. Yaklaşık bir ay önce Irak’a gittiğimde adeta Pop Star ilgisiyle karşılandım. Oradaki insanlar başta Kürt kanalları olmak üzere, Türkiye’deki bütün kanalları yakından takip ediyor. Ve aynen buradaki gibi onlar da bizi çok beğenerek izliyor” şeklinde konuştu.

Çekimlerine şimdiden başlanan dizinin çekimleri gelecek yaza kadar devam edileceği belirtilirken, oyuncuların Harran Üniversitesi uygulama otelinde konaklayacağı öğrenildi.(Ali  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49