Öne Çıkanlar urfaahber tazıye kedı zam sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Dersim olayları Aydınlanmalı
4 Mayıs 1937 yılında gerçekleştirilen Dersim Harekatı’nın 76’ıncı yıl dönümünde bir açıklama yaparak devlet arşivlerinin tekrardan açılmasını ve oluşturulacak bir komisyon tarafından bu arşivlerin incelenmesi gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Urfa İl Başkanı Ferhat Karataş, “Söz konusu olaylarda partimizle ilgili bir sorumluluk çıkarsa bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi’nin de özür dilemesi gerekir. Bu tür talihsiz olaylarla insanlar yüzleşmelidir” dedi.
 
Önceki gün bir televizyon programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu yöndeki sözlerine destek veren İl Başkanı Karataş, “Genel Başkanımızında dediği gibi bu arşivler AKP hükümetinin elindedir. Hükümet neden bu arşivleri açmıyor anlamış değiliz” diye konuştu.
 
Türkiye tarihinin en acı sayfalarından biri olan 'Dersim olayları' konusunda Karataş, şu ifadelerine yer verdi: “Dersim olaylarının resmiyette ise bir isyan olduğu ve devletin de bunu bastırdığı tezi savunuluyor. Çünkü Başbakan'ın deyimiyle '50 bin insanın öldürüldüğü' bir operasyonun meşrulaştırılması için orada bir isyan oluşturulması gerekiyordu. Tüm bunlarla birlikte CHP'de bu konuda kendi tarihiyle yüzleşme ve uygulanan politikaların toplumun önünde saydam bir şekilde tartışılması yönünde bir tavır almalıdır. Tüm bunlar için benim kendi görüşüm Dersim olayları ile ilgili bağımsız bir komisyon oluşturulmalı ve tüm gerçekler artık günyüzüne çıkarılmalıdır. Dünya genelinde ise bu tür benzer olaylar vardır. Ve olaylar yıllar sonra tüm gerçekliğiyle kamuoyu ile paylaşılmış ve gerçekler ortaya çıkmıştır. Bende Türkiye’de artık bunun yapılmasını istiyorum.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49