Öne Çıkanlar urfahaber trafık kazası buyuksehır urfaahber zam

Bu haber kez okundu.

Çocuk Hastanesinde TPN Ünitesi 24 Saat Hizmet Veriyor
Sağlık Bakanlığının Sağlıkta Dönüşüm Programı doğrultusunda Sağlık hizmetlerinin memleketimizdeki tüm vatandaşlarımız için kolay, ulaşılabilir, nitelikli ve etkin bir biçimde yürütülmesi hususunda başta Genel Sekreterliğimiz olmak üzere tüm sağlık personeli mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürmektedir.
 
Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi il genelinde tek olan ve aylık ortalama 1000 hastanın yararlandığı "Total Paranteral Beslenme" (TPN) ünitesi 24 saat Şanlıurfa halkına hizmet vermeye devam ediyor.
 
"Total Paranteral Beslenme" (TPN) ünitesi; yeni doğan ve ağızdan beslenemeyen bebekler için damar yoluyla yüksek protein, glikoz yağ ve vitamin gibi elementler içeren serumların hazırlanabildiği, erken doğmuş, sağlıklı beslenmeyen akut veya kronik hastalıkları olan bebekler ve çocuk hastaların besinsel ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuştur. Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan SULHAN yaptığı açıklamada; Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin bölgede bir ilke imza attığını ifade ederek Çocuk Hastanesi’nde yeni doğan servisinde kurulan beslenme ünitesi, özel havalandırma ve filtreleme sistemi ile uluslararası standartlarda hava kalitesi ile çalışan temiz oda içinde compounder cihazı ile, damar içinden uygulamaya uygun, her hastaya özel besleme karışımlarının hazırlandığını özellikli ve nitelikli bir birimdir. Dedi.
 
SULHAN, teknolojinin en hızlı gelişme gösterdiği alanlarından biri olan sağlık sektöründe yenilikçi uygulamalar ile kritik durumdaki hastalara yüksek kalitede sağlık hizmetini sunmakta vazgeçilmez unsurlar teşkil ettiğini kaydederek bu gelişmeleri yakından izleyen Çocuk Hastanesi’nin hastaların sağlıklarını en üst seviyede tutma amacını şiar edindiğini ve hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49