Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Çiftçiler Açıklamadan Elektrik Alamadı
Daha önce Ak Parti il teşkilatının yapmış olduğu açıklamalarda elektrik sorunun çözüldüğü belirtilmesi bunun üzerine kesintilerin devam etmesi çiftçilerin tepkisine neden oldu. Pazar günü yapılan açıklamada ise sorunların çözüleceği tekrar belirtildi. Çiftçiler ise bu açıklamadan elektrik alamadıklarını vurguladı.
Mart ayında AK Parti Şanlıurfa il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül elektrik kesintileri ile ilgili bir açıklama yapmış, açıklamada DEDAŞ yetkilileri ile komisyon oluşturulduğu ve sulama dönemlerinde elektrik kesintilerinin yapılmayacağını dile getirmişti.
Pazar akşamı AK Parti il binasında yapılan toplantıda ise AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı ve AK Parti genel başkan yardımcısı Nureddin Nebati elektrik kesintileriyle ilgili sorunların çözüme kavuşturulduğunu dile getirdi.
Pazar akşamı alınan elektrik kesintilerinin olmayacağı kararının ilk gününde Valilikten gelen açıklama şaşkınlık yarattı. Şanlıurfa Valiliği Viranşehir ilçesinde trafo bakımı yapılacağından dolayı saat 09.00-17.00 arasında elektriklerin kesileceği kamuoyuna duyurdu. 
Bu toplantı ardından mikrofon uzattığımız çiftçiler elektrik kesintilerinin kendilerini mağdur ettiklerini belirtirken yapılan açıklamaların yerine getirilmediğini vurguladılar. Elektrik sorunlarının bir an önce halledilmesini isteyen çiftçiler yetkililerin samimi olmadığını vurguladılar.
Mahmut Yeter isimli çiftçi yaptığı açıklamada seçim zamanında her yalanın söyleyeceğini belirterek şunları söyledi;
“ Seçim zamanıdır, her yalanı söylerler her parti yalan söyler. İş bittikten sonra herkes gider evinde yatar. Şimdi devlet, milletle elektrik personelini karşı karşıya getiriyor. Giderler siz böyle yapmışsınız derler,  saatleri habersiz çekip götürüyorlar yerine başka saat takıyorlar. Saat komisyona gidiyor, orada komisyon oturuyor komisyon kimdir, kendileridir. Bir bakıyorsunuz kimsenin haberi olmadan 5 bin TL ceza gelmiş, 10 bin TL ceza gelmiş.” 
“ELEKTRİK PERSONELİ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR”
Elektrik personellerinin ve milletin karşı karşıya getirilmesi ve elektrik personellerinin şiddete maruz kaldığını vurgulayan Mahmut Yeter açıklamasını şöyle sürdürdü;
“ Devlet niye yapıyor bunu, millet ne yapacak şimdi. Elektrik parasının altından çıkamıyor. Sulama birlikleri çiftçilerden milyonlarca TL para alıyor, bu para nereye gidiyor. Sulama birlikleri ne yapıyor, devletin memurları yok mu? 2 tane memur verir gider onların üzerinde durur o para da gitmez
Sulama birliklerinde ve eğer o para giderse devletten gider.”
“DAHA DESTEKLEMEYİ ALMADIK”
Yeter, her yıl şubat ayında desteklemelerini aldıklarını fakat bu yıl henüz desteleme almadıklarını vurgulayarak açıklamasına şu şekilde devam etti;
“ Mayıs ayına giriyoruz devletin umurunda değil. İnanan çok gider oyunu verir, alışmış bir kere. Derler işte, ver oyunu bir şey olmaz başka parti yok kime vereceğiz. Şimdi millet ne yapacak Başbakan bunu görsün ziraat odasına, sulama birliklerine paranın nereye gittiğini sorsun, milyonlarca lira para gidiyor. Milletin sırtından para kazanıyorlar. Ziraat odalarını kaldıracaklar, sulama birliklerini kaldıracaklar. Devlet su işlerinde adamlar yatıyor, maaşını alıp yiyorlar.”
Akçakale ilçesine birçok çiftçi Şanlıurfa Milletvekili adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin elektrik artık kesilmeyecek açıklamasına sevinemedi.
Geçen yıl Elektrik mağduru olan Faruk Kaya, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin  açıklamasını okudum ama sevinmedim geçen yılda yerel seçimler öncesi birçok görüşme yapıldı, elektriklerimiz kesilmeyecek diye ama bölgede elektrikler kesildi. Ben ve yüzlerce çiftçi mağdur olduk" diye konuştu
Tahir Çiftçi ise, "Hale geçen yıl kuruyan ekili alanların parasını ödeyemedim, şimdi yine secim öncesi elektrikler kesilmeyecek diye söyleniyor, bunun garantisini kim tam olarak verecek" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49