Öne Çıkanlar urfahaber urfaahber sanlıurfa tazıye kedı

Bu haber kez okundu.

Çelik'ten gençlere seminer
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit DERMAN’ın daveti üzerine Şanlıurfa Yeşilay Şube Başkanı Muharrem ÇELİK tarafından Yenişehir Gençlik Merkezindeki gönüllü gençlere zararlı alışkanlıklar hakkında seminer verildi. Şanlıurfa Yeşilay Şube Başkanı Muharrem ÇELİK her türlü bağımlılığa karşı mücadele etmeye çalışan Yeşilay’ın faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi verdi. Yeşilay’ın köklü geçmişiyle sadece madde bağımlığı ve sigarayla değil hızla gelişen dünyada ortaya çıkan yeni zararlı bağımlılıklarla da mücadele ettiğini belirten Şanlıurfa Yeşilay Şube Başkanı Muharrem ÇELİK , Yeşilay’ın kuruluşundan bahsederek, "Bundan 95 yıl önce memleketimizin ve milletimizin zor günlerinde neslin bekasını ve milletin istikbalini dert edinmiş ilim ve irfan sahiplerinin el ele vererek kurduğu Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bugün ülke sathına yayılmış gönülleri ve teşkilatı ile tüzüğünde belirtilen amaçlar doğrultusunda insanlarımızı her türlü zararlı alışkanlık ve bağımlılıktan korumak gençlik ve toplumumuzu daha sağlıklı ve üretken hale getirmek için gayretlerini ve mücadelesini sürdürmektedir.
 
Yeşilay fertlerin ve milletlerin bedenen ve ahlaken çökmesine neden olan bütün kötülüklerle mücadele etmeye çalışıyoruz. Alkolle mücadele amacıyla 5 Mart 1920’de Hilal-i Ahdar adıyla kurulan ilerleyen zamanlarda bu mücadeleyi sigara uyuşturucu madde, teknoloji ve kumar bağımlılığı ekleyen Yeşilay asırlık geçmişinden güç alarak toplum sağlığı için sorumluluklarının bilinciyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Yeşilay olarak birinci gayemiz kötülüğün meydana gelmeden engellenmesidir. Bunun için de en büyük imkanımız durumdan şikayetçi olan ve faaliyete geçmek isteyen birçok insanımızın varlığıdır" dedi.Şanlıurfa Yeşilay Şube Başkanı Muharrem ÇELİK , her türlü bağımlılığı ortadan kaldırmak için eğitimlere önem verdiklerini belirterek, geleceklerine sahip çıkan sağlıklı bir neslin yetişmesini hedeflediklerini dile getirdi.
 
YGM Müdürü Hamit DERMAN : “Şanlıurfa Yeşilay Şube Başkanı Muharrem ÇELİK hocamız tarafından madde zararlı alışkanlıklar ve bunları önleme yöntemleri hakkında gençlik merkezimizde seminer düzenledik.Son zamanlarda gençlik için önemli bir tehdit durumuna gelen uyuşturucu madde ve zararlı alışkanlıklar konusunda gençlik merkezimizin gönüllü gençlerini bilgilendirdik.Bu tür çalışmalarımız devam edecek.Bu konuda gençlerimiz bilgilendirerek tehlikenin önlenmesi konusunda farkındalık oluşturmak görevlerimiz arasında.” Dedi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49