Öne Çıkanlar urfahaber urfaahber sanlıurfa tazıye kedı

Bu haber kez okundu.

Brandalar Gözlerini Kamaştırıyor
Ekmek mücadelesi veren işçiler, hava sıcaklığına rağmen akşama kadar durmadan çalışıp, öğle yemeklerini de römork ya işçi minibüsünün gölgesinde yiyor.
 
İşçi Bülent Sert: “Ekmeğimizi kazanmak için bu zorlukları göğüslememiz gerekiyor” dedi.
 
Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da tarlada çalışan işçiler, yaşam mücadelesini sürdürmek ve ekmek parasını kazanmak için tüm zorluklara boyun eğiyor. İşçiler, ekmek mücadelesinin kolay olmadığını ve para kazanmak için güneşe rağmen çalıştıklarını söyledi. Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde domates sergisinde domatesleri dizen ve kurutmaya bırakan işçiler, öğle yemeklerini de römorkların gölgesinde yiyor.
 
SIĞINACAK BİR GÖLGE ARIYORLAR
 
Sabah saat 6’dan başlayıp, akşam saat 5’e kadar çalışan işçiler, öğle yemeklerini yemek için en ufak bir gölge arıyor. Güneşin en etkili olduğu saatlerde öğle yemeği için mola verdiklerini söyleyen Bülent Sert, kendilerine göre en avantajlı yerin minibüsün gölgesi olduğunu söyleyerek, “bilindiği gibi havalar çok sıcak. Bu sıcaklıklar altında çalışıp ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Öğle saatinde bir saatlik mola veriyoruz. Gün içerisinde sadece bir saat dinleniyoruz. Bu bir saatlik dinlenmeyi de gölgede geçirmek için uğraşıyoruz ama buralarda gölgelik yer yok. Tek avantajımız minibüsün gölgesi oluyor. Biz de minibüsün gölgesine sığınıyoruz” dedi.
 
ÇAYLARINI GÜĞÜMDE PİŞİRİYORLAR
 
Çalışınca çayın tadının daha bir güzel olduğunu söyleyen Senem Dilek de, akşama kadar çaysız kalmamak için yanlarında getirdikleri göğümde çay pişirdiklerini söyledi. Çevreden topladıkları çubuk ve çöplerle yaktıkları ateşte çaylarını pişirdiklerini dile getiren Dilek, “bu kadar çalışınca çaysız kalamıyoruz. Mecburen yanımızda göğüm getiriyoruz. Bu bir saatlik yemek molası sırasında çayımızı pişiriyoruz. Tabi bu kadar çalışınca ve bu kadar zahmet çekince çayın tadı bir başka güze oluyor. Göğümde çayımızı pişirip, yorgunluğumuzu bu şekilde atmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
BRANDALAR GÖZLERİNİ KAMAŞTIRIYOR
 
Domates sergisinde çalışan işçiler, domateslerin kuruması için serilen beyaz brandaların gözlerini kamaştırdığını söyleyerek, çoğu zaman güneş gözlüğü takmak zorunda olduklarını söyledi. Beyaz brandalara güneşin vurması nedeniyle yansıyan ışınların gözlerinde rahatsızlığa yol açtığını söyleyen Bekir Alkan da, “domateslerin kuruması için beyaz brandalar seriliyor. Biz de bu beyaz brandaların üzerinde domates serdiğimiz için gözlerimiz kamaşıyor ve çoğu zaman gözlük takarak çalışıyoruz. Gözlük takmadan çalıştığımız zaman akşamları göz ağrısından dolayı yatamıyoruz” diye konuştu.
 
Domates sergisinde çalışan işçiler, gündeliklerinin düşük olduğunu da sözlerine ekleyerek, bu zahmetlerin karşılığını tam anlamıyla anlamadıklarını kaydetti. Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49