Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Bize Fakıbaba sahip çıktı
Türkiye’nin en kapsamlı engeliler koordinasyon merkezi 14 bin metrekarelik alanda 10 bin Engelliye hitap edecek  Şanlıurfa Belediyesinin yaptırdığı  Engeliler Koordinasyon Merkezi açılıyor. Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Dernek başkanı Satoğlu” Bize sahip çıkan böyle güzel bir tesisi kazandıran Belediye Başkanımız Sayın Fakıbaba’ya teşekkür etmek amacıyla yapılan binanın önünde güzel bir afişle teşekkürlerimizi bildiriyoruz”
 
Şanlıurfa Belediyesi tarafından Zafer Caddesi güzergâhında bulunan Şanlıurfa Ticaret Merkezi (ŞUTİM) Şıra Pazarı mevkiinde temeli 11 Mayıs 2013 atılan. İçerisinde, Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Çok Amaçlı Salonu ve Park Bahçesi bulunan ve Türkiye’nin en kapsamlı Engeliler Koordinasyon Merkezi Toplam alanı 14 bin metre kare alan üzerinde Görme, işitme,bedensel, zihinsel engelliler ile ailelerine ve Engelli derneklerine de hizmet verecek, sosyal iyileştirme hizmeti, mesleki eğitim kursları, sosyal ve kültürel faaliyet hizmetleri ve bilinçlendirme faaliyetleri gibi hizmetleri verilecek. Engellilerin, aileleriyle birlikte etkinlikler yapacağı Koordinasyon Merkezinde, bütün engelli derneklerine de birer çalışma odası tahsil edilecek 425 metre karelik alanın sergi ve keleme salonu olacağını,56 metre karelik satış mağazasında ise sınıf ve atölyelerde üretilecek el emeği göz nuru ürünlerin satışa burada yapılacağı belirtildi.
 
Fakıbaba sözünde durdu engelliler güzel bir tesis kazandırdı
 
Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam dernek başkanı Bedih Satoğlu” Yaz mevsimin Ağustos ayında insanların nasıl susadığı toprakların susuzluğa özlem duyduğu bizde Şanlıurfa’daki tüm engelliler engelli dernekleri, engelli aileleri kendilerine özgü yaşma merkezi olması için büyük bir hasretle bekliyorduk bu hasretimizi Şanlıurfa belediyesi, belediye başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba gerçekten sözünün eri olarak bize vermiş olduğu sözünü yerine getirdi. bize güzel bir tesis kazandırdı çok sevinçliyiz artık Fakıbaba sayesinde kendi evimiz var içersinde yüzme havuzu var, basketbol sahası, konferans salonu var, içersinde zihinsel engelli, görme engelli, işitme engelli,için  ayrı ayrı derslikliler var, ataölye, dernek başkanların odaları var, çok güzel bir engellilere göre dizayn edilmiş çıkışları var bütün engelli arkadaşlarım adına çok sevinçliyiz bizleri bu yeri yapan Fakıbaba’ya çok teşekkür ediyorum.
 
Hükümetin 400 projesinde neden engelliler sosyal tesis yok
 
Bu dernek açılışı secim dönemine denk geliyor biz siyasilerle dernek olarak çok içli dışlı değiliz  bütün siyasiler bizim için aynı ama yakındığımız bir olay var hükümetimizin ve sayın Bakanımızın 400 proje arasında böyle güzel bir engellilere yönelik bizi sevindirecek bir engeller merkezi veya bir yaşam merkezi yoktu. Biz buradan bakanımıza sesleniyoruz Belediye başkanı Fakıbaba sözünde durdu. Gelin sizde bize bir yer yapın Şanlıurfa’da merkeze bağlı bir alanda biz yerini söylediğimiz zaman siyasiler gidip o hazine arazini alıyorlar sosyal il hizmetler müdürlüğü kanalıyla Göktepe köyün yanında bir yer var  aktif yaşam merkezi için engelliler için yapılırsa çok seviniriz dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49