Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

“Bir Kurban Daha Vermeyelim”
Sağlık Sen Şube başkanı Ademoğlu, Sağlık sisteminde Hastanın müşteri, hekimin tüccara dönüştüğünü belirterek, sağlık alanında karanlık bir dönemin yaşandığını kaydetti.
 
Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi, Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetlere tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.
 
Memur-Sen Konfederasyonu Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi, basın açıklaması yaparak, sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddetleri kınadı. Zaman zaman sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin son örneği, Harran Üniversitesi Acil Servisinde yaşandı. Harran Üniversitesi Acil Servis’te görevli Ramazan Giden adındaki doktorun sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalması üzerine basın açıklaması düzenleyen Sağlık-Sen, “defalarca uyarmamıza rağmen, etkili önlemler alınmadı, sağlık çalışanlarına şiddet devam ediyor” dedi.
 
Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete tepki göstermek amacıyla bir araya gelen üyeler, yaptığı açıklamada, olayı kınadıklarını söyledi. Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi adına basın açıklamasını Şube Başkanı Zeki Ademoğlu okudu. Ademoğlu, yaptığı açıklamada, “Hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetler durmak bilmiyor. 21 Nisan tarihinde Harran Üniversitesi Acil Servis’te görevli hekimimiz Ramazan Giden, aylık takip gerektiren bir hastayı, gerekli birimlere yönlendirdiği için hakaret, küfür ve fiziksel şiddete maruz kaldı. Sağlık Bakanlığı oturup, durumu değerlendirmeli, sorununun genel geçer ifadelerle ya da genelge yayınlayarak, çözülemeyeceği apaçık ortadır” ifadelerini kullandı.
 
“SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET, ÖZEL BİR SUÇ TİPİ OLMALI”
 
Ademoğlu, yaptığı açıklamanın devamında sağlık çalışanlarına yönelecek şiddet girişimlerinin ceza kanunda özel bir suç tipi olarak tanımlanmasını istedi. Ademoğlu, daha sonra, “Sağlık kurumlarında güvenli çalışma ortamının yaratılması ve öncelikle acil servisler olmak üzere hastane genelinde çalışan hekim ve hemşire sayısının artırılması gerekmekte olup, acil servislerin fiziki koşulları düzeltilmeli, görsel ve yazılı medya aracılığıyla şiddetin kaynağına dönük toplumsal duyarlılık, artırılmalıdır. Hekim ve sağlık çalışanlarına yönelecek şiddet ve bu tür linç girişimleri ceza kanununda özel bir suç tipi olarak tanımlanmalı ve caydırıcı cezai yaptırıma bağlanmalıdır” şeklinde konuştu.
 
“BİR KURBAN DAHA VERMEYELİM”
 
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetlerin çok olduğuna dikkat çeken Ademoğlu, bir kurban daha vermeden gerekli önlem ve tedbirlerin alınmasını istedi. Ademoğlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Hastanın müşteri, hekimin tüccara dönüştüğü bu karanlık sağlık sistemine daha fazla kurban vermemek için hastasıyla, hekimiyle, hemşiresiyle ve tüm sağlık personeliyle nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek için iş güvencesi, can güvencesi, gelir güvencesi ve gelecek güvencesi istiyoruz. Ramazan Gider doktorumuza yapılan bu saldırıyı tekrar kınıyor, bu olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz.”
 
“YÖNLENDİRDİM DİYE ŞİDDET GÖRDÜM”
 
Görevi başında şiddete maruz kalan Ramazan Gider adındaki doktor, gelen hastayı polikliniğe yönlendirdiği için sözlü ve fiziksel şiddete uğradığını söyleyerek, “acil olmadığını kendisinin de söylediği hastayı polikliniğe yönlendirdiğim için küfür ve saldırıya
 
uğradım. Acil servislerin acil hastalar tarafından kullanılması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu anlamda duyarlı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
Gider, kendisine şiddet uygulayan kişiden şikayetçi olduğunu ve hukuki sürecin başladığını sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49