Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Beklenti büyük, çalışma yok!
 Şanlıurfa’nın en köklü geçmişe sahip ve turizmin önemli bir merkezi olan Harran ilçesi ilgi bekliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmeyi bekleyen birçok harabe bulunurken, öte yandan ilçede altyapı hizmetleri de yetersiz.

Her yıl yaklaşık 1 milyon turistin ziyaret ettiği Harran ilçesinde bulunan ve tarihin ilk üniversitesi olma özelliği taşıyan Harran üniversitesi harabeleri içinde bulunan rasathane yetkililerin ilgisini bekliyor.

İlçeye turizm anlamında yeteri kadar çalışmaların yapılmaması, ilçe halkının tepkisine neden oluyor. Turizm şehri olma yolunda ilerleyen Şanlıurfa’da çalışmaların artırılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, başta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olmak üzere, herkesin ilgi göstermesini beklediklerini kaydetti.

İlçede bulunan turistik yerlerin yanı sıra yolların da düzeltilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, gelen turistlerin bir daha gelmek istemediğini söyledi. İlçeye giden yolların yapılmasını isteyen bir vatandaş, “Şanlıurfa, turizmde ilerliyor diyoruz ama herhangi bir çalışma yapılmıyor. Çalışmalar olmayınca da gelen turistler bir daha gelmek istemiyor. Şuan burada harabeler bulunuyor, bunların restore edilmesi gerekiyor. Aynı şekilde yolların yapılması gerekiyor. Turistlerin gözdesi olan birçok mekan çöplük olarak kullanılıyor. Tüm yetkililerin üzerine düşeni yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

DİNLENME TESİSİ YOK

Harran ilçesine gelen turistlerin dinlenebileceği bir sosyal tesisin olmaması da tepkilere neden olurken, bu tür imkanların olmamasının turist kaybına neden olduğu belirtildi. ilçede yaptırılan bir otelin haricinde turizme yatırım yapılmadığını söyleyen vatandaşlar, “buraya fazla turist gelsin istiyoruz ama bunun altyapısını oluşturmuyoruz.

Tarihiyle bilinen Harran’da bir sosyal tesis yok. Buraya gelen turistler, rahatlıkla bir yerde dinlenemiyor. Bu nedenle eğer fazla turist ağırlamak istiyorsak, bunun için de bazı çalışmaları yapmamız gerekiyor” dedi.

İLÇE MERKEZİNE HİZMET YAPILMIYOR

Turizm noktalarının yanı sıra ilçe merkezine de hizmetlerin yapılmadığı belirtildi. İlçede yaşayan vatandaşlar, belediyenin çalışmasını isteyerek, çevredeki sokak hayvanlarına çözüm bulunmasını istedi. İddialara göre, aşılanmamış sokak hayvanları için herhangi bir önlem alınmadı.

İlçeye gelen kişilerin karşılaştığı manzara karşısında bir daha ilçeye gelmek istemediğini söyleyen vatandaşlar, Harran’ın yıllarca ihmal edildiğini söyledi. İlçe Belediyesi, Kaymakamlık ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan hizmet beklediklerini söyleyen ilçe halkı, “Haran yıllarca ihmal edildi. Artık ilçemizin bu durumdan kurtulmasını istiyoruz.

Başta belediye başkanımız olmak üzere, kaymakam ve diğer tüm yetkililerden hizmet bekliyoruz. Hem daha fazla turist ağırlamak için, hem de ilçe halkının rahat etmesi için çalışmaların yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

İlçe halkı, öte yandan Harran’ın büyük bir tarihi geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak, kültür miraslarına sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49