Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası urfaahber zam

Bu haber kez okundu.

Bediüzaman aile mezarlığında neler oluyor!
Şanlıurfa Beddiüzaman mezarlığında birkaç mezara ait mezar taşı çalındı. Mezar yeri kalmayan mezarlıkta, iddiaya göre, bazı kişiler mezarları sökerek, mezar yerlerini başkalarına satıyor.
Şanlıurfa’da, çeşitli hırsızlıkların dışında bir hırsızlık olayı yaşandı. Beddiüzaman mezarlığında babası Hacı Ömer Kasketçi’nin mezar taşlarının çalındığını fark eden Halil Kasketçi yetkililere haber vererek, olayın araştırılmasını istedi. Halil Kasketçi Hırsızlık olayının kim ya da kimler tarafından gerçekleştiğini bilmediğini söyleyen Halil Kasketçi, mezar taşının satılarak, mezar yerinin bir başkasına satılmaya çalışılabileceğini söyledi.
Olayın akrabaları tarafından fark edildiğini söyleyen Kasketçi, “daha sonra mezarlığa geldikten sonra kendi babasının mezar taşının söküldüğünü ve mezar yerinin de düzlendiğini gördüm mezar taşı yaklaşık 20 metre ileride bir köşede atılmış vaziyette buldum ve hemen bunu üzerine mezarlık müdürlüğüne gittik ama bir şey diyemediler cevapsız kaldı.”
Kasketçi, "Şu an ben yeniden mezarlığı yaptıracağım. Babam 2003 yılında öldü, birçok mezarlık taşı çalınmış. Buradaki mezar taşları satarak, alanı mezarlık olarak satıp, bu şekilde ticaret yapıyorlar. Burayı gelip inceleyen yetkililer, bize net bir şey söyleyemedi. Bu olayın aydınlığa kavuşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Daha önce de mezar hırsızlığının yaşandığını söyleyen Halil Kasketçi, babasının mezarı çevresindeki mezarların da yeni yapıldığını söyleyerek, mezar yeri satarak, bu şekilde ticaret yapan kişilerin olduğunu söyledi.
Çevredeki vatandaşlardan alınan bilgiler göre Bedizaman aile mezarlığında yer kalmadığında Şanlıurfa Belediyesi Mardin yolu üzerinde yeni Mezarlık yaptırdı. Bir çok Şanlıurfalının mezarlığının bulunduğu Bedizaman aile mezarlığında daha önce satın alınmış mezarlıklara rağbet ediyorlar, bunun farkına varan bazı uyanıklar görkemli ve manzaralı eski mezar yerlerini tahrip ederek bunu üçüncü kişilere sattıkları iddia edildi. Ayrıca mezarlık kenarında yeni mezarlıkların yapıldığı belirtildi.


sanlıurfa calınan mezar tası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49