Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Başbakan sınava denk gelecek
Şanlıurfa da Öğrenciler TEOG'da ter dökerken kent aynı anda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ağırlayacak.
Türkiye geneli Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavları kapsamında yapılan merkezi ortak sınav 26-27 Kasımda yapılacak.
Bu hafta düzenlenecek olan merkezi ortak sınav TEOG öğrenciler tarafından büyük önem taşıyor. Şanlıurfa da öğrenciler TEOG sınavında ter dökerken Şanlıurfa Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ağırlayacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti kongresine katılmak üzere 25- 26 Kasım’da Şanlıurfa’ya gelecek ve Başbakan Davutoğlu’nun Şanlıurfa'da bir gün kalması da bekleniyor.
İki önemli olayın yaşanacağı Şanlıurfa bu zorlu sınavdan nasıl geçecek sorusu da akılları kurcalıyor.
Başbakan Ahmet Davutğlu’nun Şanlıurfa da bir gün kalması halinde öğrenciler okullarına trafik sorunu yaşanmadan ulaşabilecek mi, güvenlik önlemleri yeteri kadar alınabilinecek mi?
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınavları (TEOG )kapsamında yapılan merkezi ortak sınavını Urfanatik Gazetesine değerlendiren Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “TEOG sınavı bilindiği gibi 26-27 Kasım tarihlerinde yapılacak. Sınav vesilesiyle şimdiden öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilere başarılar diliyorum. Bu bir yazılı sınav çok abartmaya çok böyle telaşlanmaya gerek yok biz gerekli tedbirlerimizi aldık bu konuda tecrübeliyiz. Geçen yıl hem kasım ayında hem de nisan ayında sınavlarımızı yaptık. İlimizde çok başarılı bir şekilde sınav uygulandı. Bu sınav vesilesiyle öğrencilerimiz çok rahat sınav ortamına geçebilen, kendilerini ifade etme şansı buldular. 40 dakika sonra teneffüse çıktılar dinlenmeden sonra bir sınava daha girdiler bu anlamda TEOG sınavıyla ilgili tüm tedbirlerimizi aldık bu konuda hiçbir sıkıntımız yok” dedi.
Şanlıurfa İl genelinde sınav ve salonlarda da gerekli önlemlerin alındığını söyleyen İlci,“İlimiz genelinde 4 bin 491 sınav merkezimizde sınav yapacağız. Bu sınava 43 bin 569 öğrencimiz girecek ve salon sayımız 2 bin 970 bu salonlarda öğrencilerimiz sınava girecekler. Bu konuyla ilgili gerek öğretmen arkadaşlarımızın görevlendirilmesiyle ilgili salon başkanların tespiti sınav salon gözetmenlerinin tespitiyle ilgili tüm tedbirlerimizi almış bulunmaktayız”
“BAŞBAKANIMIZIN BURADA OLMASI BİZE GÜÇ VE DESTEK VERMEKTEDİR”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da Sınav günü Şanlıurfa da bulunacağını değerlendiren İlci, “Tabi ayın 25’inde Sayın Başbakanımızın ilimizde olması 26’sında olması ayrıca bir güzellik biz mutlu oluyoruz. Sayın Başbakanımızın ve üst düzey yöneticilerimizin burada olması bize güç ve destek vermektedir. Bu konuyla ilgili gerek emniyet tedbirleri olsun gerek jandarmayla gerekli tedbirlerimizi aldık. Sayın Valimizin başkanlığında Toplantılarımızı da yaptık hiçbir sıkıntımız yok Allahın izniyle o gün güzel bir şekilde sınavımızı gerçekleştireceğiz” dedi.
“HİÇ BİR SIKINTI YOK”
Bütün öğrenciler kendi okullarında sınava girecekler. Öğrenciler sınava sabah saat 08.00’da alınmaya başlanacak ve sınav saat 09.00’da başlayacak.
Sabah saat 05.00’dan itibaren sınav kutuları okullara gönderilecek. Öğrenciler artık sınava evraklarını almaya gitmeyecek kendi okullarında daha rahat sınav geçirecekler.
Öğrenci her gün kendi okuluna nasıl gidiyorsa o şekilde sınav yapılacağına değinen İlci, Çalışan öğrenciler ve normal öğretmenini dinleyen öğrencilerimiz kesinlikle zorlanmayacaklarını ve soruların derste işlenen konulardan kazanımlardan geldiğini söyleyerek şunları kaydetti;
“ Okulda İşlenen konulardan sorular geldiği için öğrencilerimiz hiçbir şekilde zorlanmadan güzel bir şekilde sınavlarını geçiriyorlar. Şuan işlenen konulardan itibaren sorular sorulmaya başlanacak. Bu anlamda da hiçbir sıkıntı yok çocuklarımız çok rahat bir sınav geçiriyorlar daha da rahatladılar artık oyun oynuyorlar, yüzleri gülüyor, kendilerini ifade ediyor ve sanatsal kültürel faaliyetler içerisinde bulunuyorlar. Buda bizi mutlu ediyor yeter ki çocuklarımız mutlu olsun inşallah çocuklarımızın daha böyle kendilerini ifade edebilen bireyler olarak yetişmeleri için çaba içerisindeyiz. Sınavla ilgili hiçbir sıkıntı yok” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49