Öne Çıkanlar urfaahber tazıye kedı zam sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Başarılı Polislere Sertifika Verildi
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, ilçe emniyet müdürlüğü ve amirliklerinde olay yeri inceleme hizmetlerinde görev yapması planlanan 29 polise “Olay yeri inceleme ve teorik uygulama eğitimi ” verildi. Kursu tamamlayan polislere, Polisevinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. 
Sertifika törenine Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Yorgancı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Yarbaş  ilçe emniyet müdürleri, kurum amirleri, kursiyer polisler ve emniyet teşkilatından çok sayıda davetli katıldı. Konuşmalardan önce olay yeri incelemeyle ilgili slayt gösterisi yapıldı.
 
Kurs hakkında bilgi veren 4. Sınıf Emniyet Müdürü ve Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürü Rasim Uzan, “Olay yeri İnceleme ve teorik uygulama eğitiminde” polislere, bilimsel delil elde etme yöntemleri, kriminal delillerin kıymeti, olay yeri uzmanlar tarafından incelenmesine olanak sağlanması için korunmasının önemi ve gerekliliği, olay yeri inceleme ve kimlik tespit çalışmalarının soruşturma süreci içindeki rolünün anlaşılması konularında gerekli bilincin yerleştirilmesi, bilgi ve becerilerin arttırılması amacıyla OlayYeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünde görevli uzman 25 eğitici tarafından eğitim verildi” dedi.
Kursta 29 polise, olay yeri inceleme teknikleri, parmak izi ve fotoğrafı alınacak şahıslar, adli fotoğrafçılık, olay yeri ve canlı şahıslardan parmak izi alma, kayıt ve dökümantasyon yöntemleri, parmak izi mukayesesi, olay yeri fotoğrafçılığı, laboratuarda incelenebilecek materyaller,  bulgu paketleme, mühürleme ve yazışma, manuel ve dijital parmak izi alma teknikleri konularında teorik ve uygulamalı eğitim verilmiştir.
 
Törende konuşma yapan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, “ “suçla mücadelede polisin en temel görevi olan olay yeri inceleme ve kimlik tespiti en önemli birimlerimizden biridir. Dolayısıyla arkadaşlarımız ilimizde mevcut olan uzman arkadaşlarımız ile birlikte il merkezinde ve ilçelerimizde görev yapan arkadaşlarımızdan 29 görevli polis memurları gönüllülük esasına dayalı 15 günlük süreyle yoğun ve bilimsel bir eğitime tabi tutarak olay yeri inceleme konusunda uzman olmalarını sağladı bu anlamada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Likoğlu, “Türk Polis Teşkilatı 90’lı yıllardan sonra değişim ve dönüşüm süreci içerisine girdi. Artık Türk Polis Teşkilatı sadece Türkiye’de değil dünya ülkelerinde de eğitim verecek seviyeye geldi. Arkadaşlarımız,  Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerinde polis teşkilatlarına değişik dönemlerde eğitim verdi. Hakikaten Türk Polis Teşkilatı son yıllarda inanılmaz bir değişim içerisinde olmakta” diye konuştu.
 
Polis teşkilatının birinci görevinin olayın meydana gelmesini önlemek olduğunu söyleyen Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, “bu kapsamda şehrimizde personel sayımızı arttırdık. Ama dünyanın her yerinde olduğu gibi, her sokağa, her eve her kişinin başına bir polis koyma imkanımız yok. İnsanın olduğu yerde olaylar da meydana gelecektir. Önemli olan bir suçun işlenmesinden sonra en hızlı şekilde olay yerine intikal edip olay yerinin muhafaza altına alınmasıdır. Ola yerinde bulunan delillerin yok edilmeden dışarıdan müdahale edilmeden bilimsel yöntemlerle bozulmayacak bir şekilde muhafaza altına alarak merkeze ulaştırmak ve olayın aydınlatılmasını sağlamaktır. Arkadaşlarımız bu kapsamda eğitim aldılar. İnşallah bugünden itibaren arkadaşlarımız bundan sonra meydana gelecek olaylarda daha etkili, daha yetenekli ve daha bilimsel yöntemlerle olay yerini ve delillerini inceleyecekler” ifadelerini kullandı.
 
Emniyet Müdürü konuşmasını tamamladıktan sonra kursa katılan polis memurlarına sertifikalarını verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49