Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Bakla’da Bereketi Bol Ürün Elde Edildi
NACİ ÇETİNDAĞ
 
Harran’da Pamuk, biber, mısır gibi ürünler ekilirken artık farklı ürünlerde denenmeye başlandı.
 
Harran-Fıratla birleşti su geldi. her yerde pamuk ekimle başlandı zamanla değişik ürünlerde ekim başladı. Harranlı çiftçi İbrahim Alkan deneme amaçlı ektiği bakla’dan para kazanınca bu işe yöneldi.  Alkan” bir tane bakla  tohumu ile  7 dal ve yedi daldan dörtyüz adet bakla elde edildiğini ocak ayında 2013  tarihinde ekmiş olduğum bakla ekimi çok başarılı oldu tarihte bir ilk olarak Harran’da bakla deneme amaçlı  ektim ve çok başarılı oldu  bir dekarda 7 ton ürün elde ettim   baharın ilk ayı toptan olarak bir kilo gram 3 liradan sattım ve para kazandım  bu günlerde fiyatlar düştü 1 liradan satılmaktadır   fiyatlar  düşmesine rağmen yinede para kazandım.  böylelikle  tüm bölge  çiftçilerine ekmelerini tavsiye ederim eksinler karlı çıkacaklarını   diye belirtti.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49