Öne Çıkanlar urfahaber urfaahber sanlıurfa tazıye kedı

Bu haber kez okundu.

'Bakırcılar Dertli'
Şanlıurfa'da, bakırcılar, el emeklerinin karşılığını alamamaktan yakındı.
 
Bakırcılar Çarşısı'ndan gün boyu kazıma ve dövme yaparak bakır işleyen bakırcılar, el emeklerinin karşılığını alamamaktan yakındı. Uzun zamandan beri babadan- oğula bu işi yapan bakırcılar, satış fiyatlarının el emeklerinin karşılığını olmadığını söyledi.
15 yıldır bakırcılık yapan Müslüm Çalışır, "15 yıldır bu mesleği yapıyorum ve buradaki her şeyi A'dan Z'ye kendimiz imalat ediyoruz. Buradaki bakırların üzerine, Şanlıurfa Kalesi, Balıklıgöl'ü ve öne çıkan bir çok tarihi yerlerimizi işliyoruz. Eğer istenirse üstüne yazılarda yazabiliyoruz ama bakırcılığı artık döküme döktüler. Yani; insan emeği olmadan kalıplara koyulan bakırla elde edilen malzemeyle üretim yapıyorlar ve hiç biri el emeğinin yerini tutamasa da ucuz ve talep çok fazla ayrıca ev eşyası olarak üreticilik azalmış olup süs eşyası şeklinde bu iş yapılıyor" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49