Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Bakan Fakıbaba'dan İthal Et Açıklaması

Şanlıurfa’da bir dizi temaslarda ve açılışlarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa Valiliği ziyareti sonrasında Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi 2. Kısmında Sawgın ve Prese fabrikaların açılışına katıldı. Yapılan açılışa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Bürokratlar, ÇUKO Birlik Başkanı ve Oda Başkanları katıldı.

Açılışta konuşan iki bakan Şanlıurfa için önemli açıklamalarda bulundu. Urfa’nın tarım ve hayvancılık şehri olmasından dolayı iki bakanda tarım, hayvancılık ve tarım sanayisi üzerinde önemli mesajlar verdi. Bakan Tüfekçi tarım sanayisi ile ilgili önemli mesajlar verirken Fakıbaba’da tarım ve hayvancılık üzerine gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu.

‘Türkiye GDO’suz pamuk üreten ülkedir’

Bakan Tüfekçi Şanlıurfa’nın bir pamuk şehri olduğunu ve pamuk sanayisi üzerinde önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti. Dünya’da pamuk ihtiyacını karşılayan 8 ülke arasında olduğumuza vurgu yapan Bakan Bülent Tüfekçi, “Türkiye yüzde yüz GDO’suz pamuk üreten ülkeler arasında en verimli pamuk üretimini yapan ülkedir.” dedi.

‘Pamuk veremliliğinde Türkiye ilk 5 ülke arasında yer alıyor’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, “Bu açılışını yaptığımız tesis bu bölge ve şehir için bir başlangıçtır. İnşallah diğer bölgelerimizde ve diğer ilçelerimiz de de buna benzer tesislerle çiftçinin emeğinin alın terinin değerlendirildiği tesisleri hayata geçireceğiz. İşte tarım bakanımız burada üretim planlaması ile vermiş olduğu tarıma desteklerle çiftçimizin dostu olan bir tarım bakanımız. Bu bölgenin insanı ve çiftçinin sorununu bilen, bu bölgenin sorununun bilen Urfa’nın sorununu bilen Antep’in ve Malatya’nın sorununu bilen bir bakanımızdır. Dolayısı ile bu sorunları üretimi planlaması noktasında çiftçinin emeğinin değerlendirilmesi noktasında birlikte çalışıyoruz. Baktığımız zaman dünya pamuk üretiminin yaklaşık yüzde 80’nin Türkiye’nin de içinde bulunduğu 8 ülke tarafından gerçekleştirilmektedir. Dünya pamuk verimliliğinde Türkiye dünyanın ilk 5 ülkesinden biridir. Ve Türkiye yüzde yüz GDO’suz pamuk üreten ülkeler arasında en verimli pamuk üretimini yapan ülkedir.” dedi.

‘Urfa’da pamukla beraber tekstilinde gelişmesini istiyoruz’

“Pamuk kullanılan lifleri ile son alınan verilerle lif kullanımında yüzde 49’lık bir paya sahiptir.” Sözünü hatırlatan Bakan Tüfekçi,“Pamuk tekstil bitkileri içeresinde son 10 yılda üretimi en yüksek olan lifli üründür. Biz ülke olarak Türkiye’mizin lokomotif sektörü olarak tekstil sanayimizin hem pamuk hem tekstilin stratejik ürün olduğunu biliyoruz. Tekstilin ham maddesi olan pamuğun yine ne kadar önemli olduğu bilinci içerisinde hareket ediyoruz. Biz bu bölgede özellikle pamuk üretimi ile beraber tekstiline gelişmesini istiyoruz. Tekstilin bu bölgelerden hem teşviklerden yararlanarak, gelişmesi noktasında önünü açıyoruz. Şanlıurfa 6. Bölge teşviklerinden faydalanan bir ilimizdir. Bu anlamda da tekstil yatırımcısı için cazip olan bir ilimizdir. Kooperatiflerimizi ekonomimi unsurları haline getireceğiz dedik, ve baktığımız zaman kooperatiflerin önünü açma adına bu geçtiğimiz günlerde meclisten geçen ortak içi işlem, ortak dışı işlemle kooperatiflerimizin iktisadi teşebbüsler kurmalarının önünü açtık.” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfekçi’nin konuşmaları ardından söz alan Ahmet Eşref Fakıbaba, et ve hayvancılık ile ilgile önemli açıklamalarda bulundu. İthal ete karşı olduğunu belirten fakıbaba bunu en kısa sürede çözeceklerini ve çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

‘İnşallah birlik ve beraberlik içinde çalışacağız’

Fakıbaba, “Bize böyle bir tesisi kazandırdığı için sayın başkana hem de başkan yardımcımıza yürekten teşekkür ediyorum. Şanlıurfa farklı bir şehir Şanlıurfa’ya geldiğinde rahatlıyorsun. Esasında Şanlıurfa’nın Akçakale’si, Siverek’i, Viranşehir’i veya Halfeti’si yoktur. Hepimiz Urfalıyız Allah’ın izni ile inşallah hep beraber olacağız. Bende Tarım bakanı olarak her şeyden önce Türkiyeliyiz diyorum arkadaşlar. Eskinden yatırım deyince Urfa deyince kimse dönüpte yüzüne bakmazdı Urfa’nın. Bizim birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken en önemli zamandır bu. Bu birlik ve beraberliğimizi Allah bozmasın ve Allahlın izni ile de bozulmayacaktır. Ben 66 yaşındayım 60’lı yılları da biliyorum, o zaman sağ sol dönemleri, sonra bir alevi suni çıkardılar ve son olaraktan Kürt Türk çıkardılar ve başaramadılar. Hesaplara baktığımız zaman bizim birlik ve beraberlik içinde özellikle bu dönemde bir araya gelmemizin en önemli belirtilerini veriyor mesajlar. AK Parti ve Recep Tayip Erdoğan üzerinden Türkiye’yi vurmak istiyorlar. Ama buna asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

‘Ben hayvanın ithal edilmesine karşıyım’

“Urfa’mız gerçekten, tarımı ile insanı ile, gıdası ile, hayvancılığıyla, insanları ile ayrı bir yerlere doğru gidiyor ve gidecektir.” Sözünü söyleyen Ahmet Eşref Fakıbaba,“Çünkü Allah vermiş bu zenginliği. Bir tarihine bakıyorsunuz, turizmine bakıyorsunuz, tarımına bakıyorsunuz, insanına bakıyorsunuz çalışmalarına bakıyorsunuz Allah diyor “Ben bu şehre verdim kardeşim” ve bu şehir büyüyecek. Bakın çiftçi kardeşlerim pamuk esasında bu sene destekleme yoktu, burada çok değerli bürokrat arkadaşlarım vardır aslında destekleme yoktu, ama dedim arkadaşlar bu genelgeyi düzeltin bu bürokrasiden uzaklaşın biz bunun ünlemini alırken size para kazandırıyoruz. Türkiye’ye para kazandırıyoruz ve Türkiye kazanıyor. Ben hayvancılıkta gerçekten hayvanın ithal edilmesine karşı olan bir kardeşinizim. Ama benim arkadaşlarım ve vatandaşlarım et yemek zorunda.” Diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49