Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Aşevi Sıcak Yemek Dağıtmaya Başladı
21 yıldan bu yana yoksul ve muhtaç ailelere sıcak yemek dağıtan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi kapılarını yeniden açtı.
 Geçen yıl yaklaşık bin aileye yemek dağıtan aşevi, bu yıl bin aileye yemek dağıtacak. Aşevi, her aileye ortalama 10 kişilik yemek verecek. Kapılarını yeniden açan Aşevi’nin bu yıl ki açılışına Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’da gelerek yemek dağıttı.
Ramazan ayı öncesinde kapılarını yoksullara açan aşevinde 9 ay sürecek yemek dağıtımında, yaklaşık 6 bin kişiye her gün sıcak yemek verecek. Her gün yaklaşık 20 kazanın kaynadığı aşevinde, sıraya giren yoksullar, yanlarında getirdikleri sefer taslarıyla evlerine yemek götürüyor. Yıllık yaklaşık 9 ay faaliyet sürdürdüklerini belirten Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Başkanı Av. Halil Şevki Kaplama; “Gönüllü Kuruluşlar Aşevi olarak, hizmet vermeye başladık. Yaklaşık 8-9 ay sıcak yemek vereceğiz. Mart ayına kadar devam edecektir. Her yıl yaklaşık olarak 3 ay aşevinin bakım çalışması devam ediyor. O bakım çalışmaları sırasında yardıma muhtaç ailelerimize et ve kuru gıda yardımlarında bulunuyoruz.” Dedi. Sözlerine devam eden Kaplama; “Bugünden itibaren artık sıcak yemek pişiriliyor ve 1 Mart gününe kadar eğer aksilik olmazsa yemek dağıtımına devam edeceğiz. Burada her sene olduğu gibi bin aile yemek alıyor. Bu bin aileye yaklaşık olarak 6 bin kişiye tekabül ediyor. Ramazan ayında bu aileyi biraz zorlayabiliriz. Fakat daha fazlada zorlamıyoruz çünkü bin aileyi geçtiğimiz zaman o ailelere tam olarak hizmet veremiyoruz. Biz değerli hemşerilerimizin yardımlarını nasıl haberleri olmuş bilmiyorum, bugünden itibaren daha arttığını gördük, sağ olsunlar geldiler, desteklediler ve yardım ettiler. Ve devam ettikçe bizde onların desteklerini yardıma muhtaç ailelere iletmiş olacağız. Bu aileler arasında Suriyeliler aileler bulunmuyor.  Suriyelilere veremiyoruz, çünkü biz bir resmi kuruluş olamadığımız için Suriyeli ailelere yardım edemiyoruz.” şeklinde konuştu.
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49