Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Araçlarda kış bakımı başladı

Şanlıurfa Akabe çıkışı, TOKİ karşısında bulunan küçük sanayi sitesi esnafın Kış aylarların yaklaşmasıyla birlikte hareketlenme yaşanmaya başladı. Kış ayları öncesinde oto tamircilerde yoğunluk başladı. Araç bakım çalışmaları artarken, oto servisi ve tamircileri durumdan memnun gözüküyor. İşlerinin açılmasından memnun olduklarını belirten oto tamircileri, kış ayları öncesindeki bakımların mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı.

ARAÇLARDA KIŞ BAKIMI ÖNEMLİ 4 MEVSİM ARAÇLARDA ANTİFRİZ OLMALI

Aslan, halk arasında antifrizin sadece kış aylarında kullanıldığına yönelik yanlış bir bilgi olduğunu işaret ederek, "Sürücüler yolda kalmak istemiyorlarsa araçlarına mutlaka kışlık bakım yaptırması lazım. Antifriz, su ve devir daim hortumlarını kontrol edilmesi gerekir. Antifriz araca göre değişir. Mavi ve kırmızı antifriz var. Araç sahipleri bu kontrolleri yaptırmazsa devir daim hortumlarının patlama riski var. Bakımlar yapılmadığı zaman su dolaşım kanalları ile hortumların çürümeye dönme riski var. Ayrıca vatandaşlarımız antifrizi sadece kış aylarında koyduralım diye düşünüyor. Ancak kesinlikle bunlar yanlış düşüncelerdir. Antifriz, araçta 4 mevsim olmak zorundadır. Aracımızın bakımlarını düzenli yaptırıp, antifriz bulundurursak aracımızda hortum patlaması, radyatör çatlaması ve radyatör pisliği kesinlikle olmaz ve sürücülerimiz rahat ederler" dedi.

OLABİLECEK KAZALARI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Vatandaşların araçlarına kışlık bakımı yaptırmaları konusunda uyarılarda bulunan aslan "Araç sahiplerinin kışın zor anlar yaşadığını ve çoğu zaman yolda bile kalıyorlar Bu durum da biz oto tamircilerin işini artırıyor. Sonuçta ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Bir yandan da burada insanlarımıza hizmet veriyoruz. Olabilecek kazaları engellemeye çalışıyoruz. Bu anlamda bütün herkesi araçlarını bakımdan geçirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49