Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Alternatifleri yok!
Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi, çocuklar açısından tehlikeyi daha da büyük hale getiriyor.
Şanlıurfa’da sıcak havalar nedeniyle süs havuzu veya sulama kanallarında yüzen çocuklar, bu sefer, tarımsal sulamada kullanılan sifonlara girerek serinlemeye çalıştı. Kırsal kesimlerdeki çocuklar, havuz olmadığı için serinlemek için çeşitli alternatifler arıyor. Kent merkezindeki çocuklar süs havuzlarında serinlerken, kırsal kesimdeki çocuklar da sulama kanalları ve sifonlara girerek serinliyor. Şanlıurfa merkeze bağlı kırsal mahallelerde yaşayan çocuklar, hava sıcaklıkları nedeniyle buldukları bir su birikintisine girerek serinliyor. Serinlemek için başka alternatifleri olmadığını söyleyen çocuklar, havalar çok sıcak, tarlada çalışınca daha da sıcak oluyor. Köyde yüzme havuzu olmadığı için biz de mecburen sifonlarda veya kanallarda yüzüyoruz. Tehlikeli olduğunu biliyoruz ama başka çaremiz yok” diye konuştu.
Kanal ve sifonlarda yüzmelerine ailelerinin de tepki gösterdiğini belirten çocuklar, tehlike ve korkuya rağmen serinlemek için sifonlara girdiklerini söyledi. Sifonlarda boğulma tehlikesiyle karşı karşıya olan çocuklar, “burada hem boğulma tehlikesi var hem de sular ilaçlı olduğu için vücudumuza zarar veriyor. Bu tehlikelerin farkındayız ve buna rağmen bu suya giriyoruz. Havalar çok sıcak, serinlemek için de tek alternatifimiz burası oluyor. Ailelerimiz de kızıyor, bu tür yerlere girmemizi istemiyorlar ama biz yine de giriyoruz” dedi.
Çocuklar, köylerde yüzme havuzlarının yapılmasını isteyerek, bu tehlikelerin ortadan kaldırılmasını istediklerini sözlerine ekledi. Naci Çetindağ 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49