Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

AK Parti'ye Lav Silahlı Saldırı
Ankara dün akşam iki ayrı saldırı haberiyle sarsıldı. Polis zanlının eşkalini belirledi.
 
Başkentte dün gece saat 21.00 sıralarında Adalet Bakanlığı'na parça tesirli iki el bombası atıldı. Aynı dakikalarda Ak Parti Genel Merkezi'nde Başbakan'ın makam odasının bulunduğu yedinci kata lav silahıyla saldırı düzenlendi.
 
BAŞBAKAN'IN ODASININ OLDUĞU KAT
 
AK Parti'ye lav silahlı saldırıda, 8'inci kattaki Başbakan Tayyip Erdoğan'ın makamı ile altındaki toplantı odasının bulunduğu katların arası isabet aldı.
 
ZANLININ EŞKALİ BELLİ OLDU
 
AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyla ilgili olay yerinden kaçan bir zanlının eşkali emniyet görevlilerince tespit edildi. Polis ekiplerine geçilen bilgide; zanlının 35 yaşlarında, 1.75 boylarında, zayıf yapılı, seyrek saçlı olduğu, üzerinde koyu pantolon, kapüşonlu siyah mont bulunduğu belirtildi. Zanlının Söğütözü'ndeki ağaçlıklı alandan Anadolu Bulvarı'na doğru kaçtığı belirlendi.
 
HASAR GÖREN KISMA TÜRK BAYRAĞI
 
AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırının ardından binanın hasar gören katına dev bir Türk bayrağı asıldı. Söğütözü Semti'nde bulunan AK Parti Genel Merkezi'ne saat 21.50 sıralarında düzenlenen saldırıda binanın 7'nci katında hasar oluşmuştu. Gece ilerleyen saatlerde saldırıda sonucu hasarın oluştuğu kata dev bir Türk bayrağı asıldı.
 
BAŞBAKAN DANİMARKA'DA ÖĞRENDİ
 
Danimarka'da bulunan Başbakan Erdoğan, patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den bilgi aldı. Erdoğan'a eşlik eden istihbarat yetkilileri, olay yeri fotoğraflarını gösterdiler.
 
 
Erdoğan'a sunulan bilgiler arasında DHKC'nin işaretlerinin bulunduğu bez de var.
Olay yerinde incelemelerde bulunan Bakan Ergin, "Türkiye'de ne zaman bir hamle dönemi başlasa, yeni bir atılım yapılsa bu tip provokatif eylemlerle karşılaştık. Yola çıkarken bunları öngörüyorduk. Doğru bildiğimiz istikamette, kararlılıkla yürüyeceğiz" dedi.
Parti genel merkezinde İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Hüseyin Çelik açıklamalarda bulundu. Güler, şunları söyledi: "200 metre ötedeki bir parkta ağaçlıklı bölümün içerisinde silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur. Bunlar genel olarak demokrasi düşmanıdırlar. Tespit var gözaltı yok." Çelik de, "Nereye saldırırlarsa saldırsınlar hesabını vereceklerdir. Türbülanslar bizi korkutamaz" dedi.
 
 
ANKARA POLİSİ ALARMDA
Saldırı sonrası Ankara Emniyeti tedbirlerini üst seviyeye yükseltti. Saldırıyı düzenleyen zanlıların başkent dışına çıkma ihtimalini göz önünde bulunduran emniyet güçleri, anayollardaki uygulamalarını sürdürüyor. Konya Yolu, Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu ve Samsun Yolu üzerinde Ankara dışına çıkan ve şüpheli görülen tüm araçlar kontrol ediliyor. Yolcu otobüslerini durduran ekipler, araçtaki tüm yolcuların kimlik sorgusunu yapıyor. Uygulamaların gün boyu devam edeceği öğrenildi.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49